Toros Koleji, Zeka Oyunları'nda takım halinde Türkiye birincisi oldu

Toros Eğitim Kurumları, 9. Ulusal Zekâ Oyunları Etkinliği'nde Türkiye birinciliği ve ikinciliği elde etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise kategorisinde Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencilerinden Tuğrul Demir, Türkiye birincisi, Hakan Özen, Türkiye ikincisi ve Yunus Talha Çevik Türkiye on birincisi oldu.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ulusal Zekâ Oyunları Etkinliği Antalya'da gerçekleştirildi. Lise ve ilköğretim olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada, öğrencilere matematik bilgilerini ölçmeye yönelik 10 zekâ sorusu yöneltildi. Türkiye genelinden 87 okul ve 184 öğrencinin katıldığı yarışmada, ilk 5'e giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Türkiye Zekâ Vakfı kurucusu milletvekili Emrehan Halıcı'nın da katıldığı törende, Toros Eğitim Kurumları öğrencileri her iki kategoride de Türkiye birinciliği ve ikinciliği aldı.

İlköğretim kategorisinde Özel Toros Akdeniz İlköğretim Okulu'ndan Enes Faruk Çona Türkiye birincisi, İbrahim Âşık ise Türkiye ikincisi oldu. Özel Toros İlköğretim Okulu'ndan Osman Berat Yıldırım Türkiye üçüncüsü, Furkan Kaan Biçer Türkiye beşincisi, Mehmet Ali Şimşek Türkiye yedincisi, Sezai Alp Yılmaz Türkiye sekizincisi, Süleyman Furkan Değerli Türkiye on birincisi ve Ufuk Demiray, Türkiye on üçüncülüğünü elde etti.

Her iki kategoride de takım halinde Türkiye birincisi olan dehaların başarıları okullarında sevinçle karşılandı. Başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Özel Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Bozkurt, sistemli çalışmanın meyvelerini topladıklarını ifade ederek, Antalya'yı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber