İl-ilçe milli eğitim müdürlüklerinde 'Danışma Büroları' kurulacak, veliler bağışa zorlanmayacak

Haber Giriş : 13 Haziran 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik imzasıyla il valiliklerine gönderilen genelgeye göre, ilköğretim kayıtları döneminde, il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kayıtlarla ilgili ?Danışma Bürosu? kurulacak. Öğrenci velileri, kayıt sırasında hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamayacak.

Salih Çelik, valiliklere, ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar hakkında genelge gönderdi.

Çelik genelgesinde, ilköğretimin, öğrenim çağında bulunan kız ve erkek çocuklar için zorunlu, devlet okullarında parasız olduğunu anımsattı.

Her öğrenci velisi, vasisi veya aile başkanının çocuğunun mecburi ilköğretim kurumuna düzenli devamını sağlamakla yükümlü olduğunu vurgulayan Çelik, mülki amirler, ilköğretim müfettişleri ve zabıta teşkilatının, ilköğretim çağındaki çocukların mecburi ilköğretim kurumlarına devamlarını sağlamakla, velilere ve okul idarelerine yardımla ve her türlü tedbiri almakla görevli olduklarını belirtti.

YAZILI VE SÖZLÜ ŞİKAYETLER

İlköğretim kurumlarına 2005-2006 öğretim yılı kayıtlarının 1 Haziran 2005'de başladığını anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

?Kayıtların başladığı tarihten kısa bir sürede, ilköğretim okulu yöneticilerinin öğrenci velilerinden ilgili yönetmelik hükümleri dışında kayıt evrakı istedikleri, okul-aile birliği banka hesabına bağışta bulunmayan velilerin çocuklarının kayıtlarını yapmadıkları, kayıt konusunda görüşmek isteyen velileri kabul etmediklerini dair bakanlığımıza yazılı ve sözlü bilgiler ulaşmıştır.?

Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin ilgili maddesiyle birliğe gelirlerin kabulünün belirlendiğini dile getiren Çelik, bu maddede ?Öğrenci velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamaz? hükmünün yer aldığını anımsattı.

Salih Çelik, ilköğretime kayıtlar döneminde, il-ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kayıtlarla ilgili Danışma Bürosu kurulmasını, ilköğretim çağında bulunan çocukların tespitinin yapılarak kayıtlarının sağlanması konusunda gerekli titizliğin gösterilmesini ve kayıtlarla ilgili şikayetlerin zaman geçirilmeden incelettirilmesini istedi.

Çelik, ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerine uymayan yöneticiler hakkında gerekli işlemin yapılacağını da bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber