Ömer Çelik bakan koltuğunu neden kaçırdı?

Haber Giriş : 13 Haziran 2005 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın en etkin siyasi danışmanı Ömer Çelik kırmızı plakayı kaçırdı. Çelik'in iki kabine değişikliğinde de bakanlık koltuğuna oturmasının önünü kesen, Ak Parti grubunun Erdoğan'a da şikayet ettiği, tabanın değerleriyle çelişen açıklamaları oldu. Başbakan Erdoğan'ın, Çelik'i mevcut konumunda uzunca bir süre tutacağı ancak sorumluluk makamlarına getirmeyi düşünmediği konuşuluyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın en etkin siyasi danışmanı Ömer Çelik, iki kabine değişikliğinde de adı geçmesine rağmen, bakanlık koltuğuna oturamadı. Çelik'in bu konumdan ?rahatsız olmadığı' konuşulsa da, siyasette ?üst rütbe' olan bakanlık makamına geçmemesi için AK Parti'den Erdoğan'a bazı ?işaretler' geldiği siyasi kulislerde konuşuluyor.

İktidarın en fazla ?konuşulan' mensuplarından biri olan Çelik'in özellikle son dönemde yaptığı bazı açıklamalar AK Parti tarafından yakından izleniyor. ?Başbakan'ın çevresindeki Çin Seddi? tartışmaları sırasında, kendisini ?küçük dağları yaratmış gibi dolaşmakla' suçlayan Nazlı Ilıcak'a verdiği ?Sadece küçük dağları değil, büyük dağları da ben yarattım? yanıtının ?mütedeyyin' AK parti tabanında rahatsızlık doğurduğu belirtiliyor. Dini değerlere bağlı Ak parti tabanıyla çatışan bu açıklamanın Başbakan Erdoğan'a da yansıtıldığı belirtiliyor.

Çelik'in AK Parti içinde rahatsızlık doğuran bir diğer açıklaması da Hürriyet'ten Ayşe Arman'a ?yaşam biçimini' anlatırken verdiği örnekler oldu. ?İnsanı hayatta üç şey uçurur: Puro, aşk ve motor? açıklamasını yapan Çelik, Zegna marka gömlek giydiğini, ayakkabıda Gucci'yi tercih ettiğini ve ?Harley Davidson? koleksiyonu bulunduğunu anlatmıştı. AK Parti Balıkesir milletvekili Turhan Çömez, grup içindeki tepkiyi, ?Okuduklarımdan utandım? sözleri ile dışa vurdu. Ancak, AK parti kulislerinde, tepkilerin bu kadarla kalmadığı ve Başbakan Erdoğan'a ?şikayet düzeyinde' rahatsızlıkların ulaştığı konuşuluyor..

Erdoğan'a iletilen şikayetlerde, AK Parti'nin halkın sorunlarını çözmeye söz vererek iktidara geldiği, işsizlik ve yoksullukla büyük bir mücadele verilirken, fiyatı yüz milyarları bulan Harley Davidson koleksiyonculuğunun Ak parti tabanını rencide ettiği vurgulandı..

Siyasi kulislerde, cebinde Çelik ile ilgili ?notlar' biriken Erdoğan'ın danışmanını daha uzun bir süre bu statüde tutacağı, ancak ?sorumluluk makamlarına ?getirmekten kaçınacağı dile getiriliyor...

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber