Şehitliğe pratik çözüm

Kütahya Simav'da emekli bir vatandaş değişik tarihlerde bölücü terör örgütü ile giriştikleri silahlı çatışmalarda şehit düşen Simavlı 20 Mehmetçiğin naaşlarının bir arada toplanması amacıyla Yeni Mahalle Mezarlığı bitişiğindeki 7 dekarlık tarlasına Şehitler Anıtı yapılması için ilgili mercilere bağış talebinde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talebine bir türlü olumlu yanıt alamayan Tahir Er (71), çözümü de yine kendisi buldu.

İlgili mercilerin ilgisiz kaldığı 7 dekarlık tarlasına önce Simavlı 20 şehidin anısına 20 fidan diken Orman İşletme Müdürlüğünden emekli Tahir Er, ardından da tarlasına 20 Mehmetçiğin isim ve fotoğraflarının bulunduğu çelikten yapılmış tabela astı.

İlerlemiş yaşına rağmen her gün olmasa da haftanın belirli günlerinde kimi zaman yalnız kimi zamanda arkadaşlarını alarak giden Tahir Er, "İlgili merciler projeme ilgi göstermediler. Simav'ın vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasında ülkenin değişik bölgelerinde değişik tarihlerde toprağa verdiği 20 şehidimizi bağrıma bastım. Onlara dualar ediyorum. Benim ailemde şehit bulunmasa da vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna canını seve seve bu topraklara akıtmış yiğitlerimiz anısına yapılacak bir anıtlık ile bir arada bulundurmak için yaptığım talebimin yerine getirilmemesi beni çok üzdü. Sonunda çözümü kendim buldum. Şimdi mezarlık haline gelen tarlama şehitlerimizin tabelasını astım" dedi.

Gelişmelerden kimseyi sorumlu tutmadığını ve hiçbir kurumu suçlamadığına vurgu yapan Tahir Er, "Kimseyi de suçlamıyorum. Sadece üzüntü duyuyorum. Prosedür uygulanmış olabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber