Bakan Kılıç: Bayramlar ayrılık, gayrılık günleri değildir

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlu bir başlangıcın tarihi olduğunu belirterek, ?Sevgili gençler bayram günleri ayrılık, gayrılık günleri değildir. Bayram günleri husumet, kavga günleri değildir. Bayram günleri ortak dostluğun, sevincin, kültürün ve medeniyetin paylaşılması gereken günlerdir. Bu anlardan en büyüğü Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma yaşatma sevinci ve coşkusudur.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs kutlamaları kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinliklere katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada 35 ülkeden gelen gençlerle birlikte binlerce gencin kutlamalarına ortak oldu. Türkiye'nin 81 ilinden gelen gençler ile 35 ülkeden gelen 500 kadar yabancı gencin ortaklaşa kutlamalar yaptığı kültür merkezine gelen Bakan Kılıç, burada çeşitli gösterileri ve etkinlikleri gençlerle birlikte izledi. Daha sonra gençlere seslenen Kılıç, şöyle konuştu: ?1919 tarihi Samsun'dan Havzaya, Havza'dan Amasya'ya, Sivas'a, Erzurum'a ve oralarda alın kararlarla birlikte Ankara'da alınan kutlu kararların ilk başlangıcıdır. Alınan bu kararlar Türk milletinin milli egemenlik içinde kendi kaderini ve kendi savaşını ilan etmek üzere egemenliğini teslim alışının da ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919 olmasaydı Hacı bayram'da kılınan namazın ardından 23 Nisan 1920'de milletin egemenliğini kılmak üzere TBMM'nin açılışı da söz konusu olamayacaktı. 19 Mayıs olamasa 30 Ağustos zaferi olamayacak, 29 Ekim'de cumhuriyetin kurulması söz konusu olamayacaktı. 19Mayıs işte bu kadar anlamlı, bu kadar değerli bu kadar önemli bir tarihin, bu kadar kutlu başlangıcın adıdır.?

?GENÇLİK VE SPOR BAKANI OLARAK SİZLERİN ALINLARINIZDAN ÖPÜYORUM?

19 Mayıs 1919'da Samsun'a ilk adımını atmış olan büyüklerin, devlet adamların başta da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlerden beklentisi olduğunu kaydeden Kılıç, ?Bu beklenti, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmaktır. Bugün ülkemiz gençliği cumhuriyete, demokrasiye, hukuk devletine, insan hak ve hürriyetlerine, özgürlüklere, muasır medeniyetin gereği olan bütün değerlere ilk gün ki şuur ve heyecanla sahip çıkma azim ve kararlılığındadır. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde Samsun'a çıkan büyük kadro bugün ki Türk gençliğinin heyecanını, coşkusunu Bandırma'dan Samsun'a çıktığında yaşadığı milli ruh ve heyecanını görmüş olsalardı, sizlerin alınlarınızdan öpüyor olurdu. Onların yerine Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı olarak ben sizleri kutluyor, gözlerinizden öpüyorum.? diye konuştu.

Gençlere, ?Sizin bu coşkunuz, vatanperverliğiniz var olduğu sürece 81 ilde 75 milyon insanımızın birlik ve beraberliği üzerine en ufak bir gölge düşmeyecektir.? şeklinde seslenen Kılıç, sadece ülke geçliğini değil, bütün dünya gençliğinin birlik, beraberlik, kardeşlik ve insanca yaşama duygularını paylaşarak, ? Bugün 35 ülkeden gelen 500 genç bizimle birlikte şuan adeta Atatürk'ün Samsun'a kendi ataları da tanıklık etmiş gibi kutluyorlar. Dil, din, ırk, renk, cinsiyet ve yaş ayrımı gözetmeksizin bizimle birlikteler. Bu gelecek adına güzel şeylerin habercisidir. Bu kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum.? ifadelerini kullandı.

?BAYRAM GÜNLERİ, ORTAK DOSTLUĞUN, SEVİNCİN PAYLAŞILMASI GEREKEN GÜNLERDİR?

Bayram günlerinin ayrılık ve gayrlık günleri olmadığına dikkat çeken Kılıç, şu mesajı verdi: ?Bayram günleri husumet, kavga günleri değildir. Bayram günleri ortak dostluğun, sevincin, kültürün ve medeniyetin paylaşılması gereken günlerdir. Bu anlardan en büyüğü Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma yaşatma sevinci ve coşkusudur. Böylesi sevinçler paylaşıldıkça büyük, böylesi sevinçler birlikte yaşadıkça çoğalır, böylesi sevinçler dünya gençleriyle yaşadıkça büyütür ve sonsuzluk kazanır.?

Tek vatan, tek milletiz vurgusu yapan Kılıç, sözlerini şöyle sonlandırdı: ?Biz bu coğrafyada tek bayrak, tek milletiz. Bu coşku ve heyecanla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda, milletimize önderlik eden büyüklerimizi bir kere daha saygıyla şükranla rahmetle yad ediyor, bize katılan dünya gençleriyle birlikte siz gençlerin bayramını kutluyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.?

Kılç, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte etkinlikleri turladı, özelliklede motor gösterilerinin yapıldığı alanda bir müddet kaldı. Burada Milli Motosiklet Yarışçımız Kenan Sofuoğlu'nun özel bir şovunu izleyen Kılıç, Sofuoğlu'nun risklerle dolu şovunu büyük bir hayranlıkla izledi. Motosikletleriyle Kılıç'ın önünde tekerleklerinin lastiklerini yakan sporculara Bakan Kılıç'ta bir motosiklete binerek, karşılık verdi. Bakan Kılıç ve Sofuoğlu, kameralara birlikte poz verirken, Kılıç milli sporcuya yarışmalarında başarılar dilerken, bir gazetecinin motosikleti kullanıp kullanmayacağını sormasına "Ben dört tekerli de daha iyim. Bunu da kullanabilirim ama profesyonellerin yanında amatör kalır, gölge düşürmeyelim. Ayrıca ben eski bir gazeteciyim gazetecilerin gazına gelemem." diye cevap verdi.

Bakan Kılıç, buradaki programının ardından 19 Mayıs Stadyumun'daki ampute milli futbol takımının özel maçını izlemek üzere stada geçti.

Gençlik etkinlikleri kapsamında 15 Mayıs'tan itibaren devam eden Gençlik Haftası kutlamaları AKM'de 21 Mayıs'a kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber