Grafik öğrencileri hünerlerini sergiledi

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Programı öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları tasarımlarını sektör temsilcilerinin de katıldığı bir etkinlikte görücüye çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenlik havasında geçen etkinlikte öğrenciler, iki yıl boyunca grafik uygulamalar, program bilgileri, tasarım, reklamcılık, illustrasyon, web uygulamaları, dijital fotoğrafçılık, gibi pek çok alanda elde ettikleri teorik bilgi ve pratik becerilerini bir gıda markasında gösterdi.

Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Sağocak'ın yürütücülüğünde öğrenciler, markanın isminden, logosuna, kurumsal çalışmalarından, ambalaj çözümlerine, reklam uygulamalarından, promosyon ürünlerine ve en son aşamada da tanıtım standlarına kadar her aşamada gerçekleştirdikleri tasarımları gerçek uygulamalarıyla sektöre sundu. Öğrenciler ayrıca Bursa Reklamcılar Derneği aracılığıyla Bursa'daki önemli ajansların koçluğunda bitirme projelerini geliştirdi.

Öğrenciler bu yıl, ?Anka kuruyemiş?, ?Marmelit?, ?Meynova şarap?, ?Sun&Moon kokteyl?, ?Misto havuçlu top?, ?Güz turşuları?, ?Akbohça mantı?, ?Locca elma şekeri?, ?Bahar bitki çayları?, ?Tanem komposto?, ?Vario sos?, ?Rocket enerji içeceği? markalarını oluşturmayı başardı.

Çalışmalar, tasarım, konsept oluşturma, kimlik oluşturma, görsel kimlik ve reklam, tanıtım ve stant uygulamalarının başarısı, sunum, savunma ve markayı temsil açılarından jüri tarafından değerlendirildi. Böylelikle öğrenciler, öğrenimlerinin son döneminde kapsamlı bir projeyle iki yıllık süreçte edindikleri tüm bilgileri birleştirme imkanı buldu. Ayrıca bir anlamda bu proje sunumlarıyla iş hayatına hazır olduklarını göstermiş oldular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber