Hani kayıt parası yoktu!

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretime kayıt yaptıran öğrenci velileri zorla bağışa tepki gösterdi. Bakanlık bağışın önüne geçebilmek için dün 81 ilin valisine genelge gönderdi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da velileri kayıt telaşı sardı. İlköğretim okuluna yeni kayıt yaptıranlar, okul yönetimi tarafından bağış adıyla alınan kayıt ücretlerinden şikâyetciler. Ankara Beşikkaya İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, okul yönetiminin bağış parası aldığını iddia ederek büyük tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanlığı bağışın önüne geçebilmek için dün 81 ilin valisine genelge göndererek öğrenci velilerinden zorla bağış alınmamasını istedi.

DANIŞMA BÜROLARI
Ayrıca bakanlık, önlem olarak da okullara kayıtlarla ilgili "danışma bürosu" kurulması talimatı verdi. Danışma büroları, ilköğretim çağındaki çocukların tespit edilip kayıtlarının yapılması, kayıt esnasında ailelerin bağış yapmaya zorlanmaması amacıyla oluşturulacak. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, imzasıyla 81 il valiliklerine gönderilen genelgeye göre, öğrenci velileri, kayıt sırasında hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamayacak. Çelik, genelgesinde, ilk öğretimin, öğrenim çağında bulunan kız ve erkek çocuklar için zorunlu, devlet okullarında parasız olduğunu anımsattı. Çelik, ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerine uymayan yöneticiler hakkında gerekli işlemin yapılacağını da bildirdi.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber