Alo, Başbakan'ım sevdiğim kızı bana ister misiniz?

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ay başında hizmete giren ?Alo Başbakanlık' hattı yoğun ilgi görüyor. Günde 100 ile 150 arasında arama yapılan hat sayesinde vatandaşlar sorunlarını Başbakan Tayyip Erdoğan'a iletme imkanı buluyor.

419 98 98 No'lu telefona sokak gürültüsünü şikayet edenlerden logar kapaklarına ilişkin önerilere kadar ilginç mesajlar geliyor. Hattın açıldığı gün İstanbul'dan arayan bir genç, sevdiği kızı istetmek için Başbakan'dan aracı olmasını istedi.

Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Alo Başbakanlık biriminde 40 kişi görev yapıyor. 3 görevli telefonlara bakarken, diğerleri dilekçe ve mektuplarla ilgileniyor. Telefon hattından sorumlu Halkla İlişkiler Şube Müdürü Hüsamettin Tanrıkulu, hizmetin zamanla tanınacağını ve başvuruların artacağını düşünüyor. Tanrıkulu, ?Telefon edenler genelde karşılarına Başbakan'ın çıkacağını zannediyor. En çok merak ettikleri konu mesajların Başbakan'a gidip gitmediği.? bilgisini veriyor. Gelen telefonlarla bırakılan mesajları aciliyet durumuna göre tasnif edip değerlendirmeye aldıklarını belirten Tanrıkulu yapılan işlemi şöyle anlatıyor: ?Arayan kişinin acil çözüm isteyen problemi varsa hemen telefonla devreye girip halletmeye çalışıyoruz. Eğer yazışmalarla çözülecek bir konuysa gerekli prosedürü başlatıyoruz. Bazen de çözümü mümkün olmayan konular oluyor. Bunları karşımızdaki kişiye izah ediyoruz. Başbakanlık'ta bir muhatap bulmak, dertli insanları çok mutlu ediyor.?

Gereksiz aramalardan da dert yanan Şube Müdürü, bu tür bir iletişim imkanını zaman zaman art niyetli kullananların olduğunu dile getiriyor. İhbarda bulunmak için bile kendilerini aradıklarına dikkat çeken Tanrıkulu, bu tür mesajların imzalı bir mektupla gönderilmemesi halinde değerlendirmeye alınmadığını kaydediyor. Tanrıkulu, telefon hattının ücretsiz yapılmaması tercihinin de bilinçli olduğunu aktarırken, ?Ücretsiz olduğunda daha çok istismara açık olacağını düşündük. Şimdi ise sadece ihtiyaç duyanlar arıyor, kısa ve öz bir şekilde şikayetini aktarıyor. Böylece hat çok fazla meşgul olmuyor.? değerlendirmesinde bulunuyor.

Öte yandan Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'na 2005 başından bu yana toplam 16 bin 313 adet dilekçeyle başvuruda bulunuldu. İnternet ortamından [email protected] adresine yapılan başvuru sayısı ise 3 bin 496'yı buldu. Yapılan başvuruların en büyük bölümünü 608'le sosyal güvenlik konuları oluşturuyor. Bunun 219'u yardım, 179'u da iş talebiyle ilgili.


Alo Başbakanlık'a gelen bazı mesajlar

Sayın Başbakan'ım sevdiğim kızı isteteceğim; ama kabul etmeyebilir. Fakat siz gelip isterken aracı olursanız belki kabul ederler. Sizden en büyük isteğim birlikte kız istemeye gitmek. İstanbul

Paris Havaalanı'nda bir kahve 1 Euro; ancak Antalya Havaalanı'nda ve İstanbul'da 9 milyon. Niye bu kadar pahalı? Eğer turist çekeceksek bu kadar pahalı olmamalı. Antalya

Logar kapakları üzerinde bulunan camili, minareli İstanbul amblemi milletin ayağının altında, pis suların içinde çiğnenip geçiliyor. Lütfen bu çirkin hadise önlensin. İstanbul

İzmir'de akşam sokaklarda düğünlerde davul zurna çalınmasından, megafonla satıcıların gürültü çıkartmasından rahatsızım. Valiye de yazı yazdım; ancak sonuç alamadım. İzmir

Sayın Başbakan'ımızın perspektifini, zihniyetini, devamlılığını devam ettirmesini, kendisinin dünya lideri olduğunu, büyük bir idareci olduğunu, onun varlığının Türkiye için büyük bir nimet olduğunu belirterek saygılar sunarım.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber