DES Genel Başkanı Avcı: Gençliğin sorunu işsizlik değil, mesleksizlik

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, gençliğin sorununun işsizlik değil, mesleksizlik olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Avcı, 8 yıllık kesintisiz eğitim başta olmak üzere sınavcı, ezberci ve dershaneci eğitim sisteminin gençleri meslek öğrenmekten ve nitelikli eğitimden mahrum bıraktığına dikkat çekerek, "Bu nedenle milyonlarca üniversite ve lise mezunu gencimiz mesleksizlik yüzünden ve baştan savma eğitim sistemi nedeniyle işsiz kalmıştır. Gençlik kaliteli bir mesleki eğitim ve aldığı eğitime dönük iş bulma imkânından yoksundur. Dünyada genç nüfusa sahip şanslı ülkelerinden biri olan Türkiye'de özellikle eğitimli gençlerin mesleksiz ve işsiz olması kabul edilebilir bir durum değildir? dedi.

Avcı, 12 yıllık zorunlu eğitim ve Fatih Projesi başta olmak üzere eğitim alanında yapılan yenilik çalışmalarını gençliğin geleceği adına ümit veren reformlar olarak gördüğünü ve reformların devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber