Bakan Şimşek, köyünde futbol maçı yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 Mayıs'ı memleketi Batman'ın Gercüş ilçesi Arıca köyünde Süryanilerle maç yaparak kutladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Arıca köyünde, kendi köylülerinin takımı ile Süryanilerden oluşan takım arasında düzenlenen futbol maçı için Batman'a gelen Bakan Şimşek'i ellerinde Türk bayrakları taşıyan çocuklar karşıladı.

Vatandaşlarla sohbet eden Bakan Şimşek, daha sonra köydeki futbol sahasında oynanacak maç için Süryanilerden oluşan ''Turabdin'' takımının formasını giyerek Arıca köylülerinden oluşan ''Kefre'' takımına karşı galip gelmek için ter döktü.

Maçın ilk yarısında Turabdin takımında oynayan Şimşek, Turabdin takımının 3-0 önde tamamladığı maçın devre arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bence bu Türkiye'nin nereden, nereye geldiğini göstermesi açısından son derece anlamlı. Amacımız hakikaten 19 Mayıs'ın amacına yaraşır bir dostluğu, kardeşliği, buradaki birliği beraberliği ortaya koymaktır" dedi.

Çocuklarla halay çekti

Şimşek, Süryani takımı ile maç yaptıktan sonra Hasankeyf ilçesine geçti. Burada Kitap Kumbaram çadırını ziyaret ederek, eşi Esra Şimşek'le halk oyunu ekipleriyle beraber halay çekti.

Ardından Batman il merkezinde geçen Şimşek, Atatürk Park'ında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte masa tenisi turnuvasında dereceye giren sporcularla masa tenisi oynadı.

Eşi ile uçurtma uçuran Şimşek, ''Ben de çocukken hiç uçurtma uçurmadım, şimdi ilk defa uçuruyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber