Üniversiteden müthiş proje

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maltepe Üniversitesi'nin işsizlere veya işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olanlara yeni iş olanakları yaratacak projesi, AB fonlarının desteği sayesinde gerçekleşecek.

Avrupa Birliği'nin desteklediği Aktif İşgücü Piyasası Stratejileri Yeni Fırsatlar Programı kapsamında Türkiye İş Kurumu Merkezi'ne verilen proje teklifleri arasından, Maltepe Üniversitesi'ninki seçildi. e-Dönüşüm Sürekli Eğitim Merkezi Projesi adı verilen çalışma; e-dönüşüm, AB'ye yapısal uyum, KOBİ'ler ve işsizliğe çözüm konularını temel alıyor.

240 KİŞİYE ÖZEL EĞİTİM...
Hedef kitlesini; krizi sonrasında işsiz kalmış, yarı işsiz durumda bulunan ya da işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olan teknik danışman ve uzmanlardan seçmiş. 240 kişiye ulaşmayı hedefleyen proje, bilgisayar destekli eğitimle yapılacak ve 10 ay sürecek. KOBİ'lere, KOBİ AB'ye uyum ve e-dönüşüm projeleri danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunulacak. Böylece bu kişilerin kalıcı ve nitelikli teknik eleman bulmalarına ve yeni iş olanakları yaratmalarına yardım edilecek. Bu eğitime kabul edilecek kişilerde aranacak en önemli nitelikse, kişinin işsiz ya da işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olması. Maltepe Üniversitesi, kent yaşamının hızlı ve yorucu temposundan uzakta, bin dönümlük bir arazi üzerinde kurulu. Kampüste 504 kişilik öğrenci evi, 24 saat hizmet veren sağlık merkezi, kütüphane, spor kompleksi mevcut. Marmara Eğitim Köyü dışında Dragos ve Maltepe'de de kampüsleri bulunan üniversite, verdiği eğitim ve sağladığı olanaklarla öğrencilerini çağdaş bir geleceğe hazırlıyor.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber