40 yabancı gazeteci Beypazarı'nı gezdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ankara Alışveriş Festivali'ne katılmak üzere Başkent'e gelen yabancı gazeteciler, Beypazarı'nı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında Danimarka, Avusturya, Almanya ve Rusya'dan 16 ülkeden 40 gazetecinin bulunduğu grup, ilçede Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve Belediye Başkanı Cengiz Özalp tarafından karşılandı.

Beypazarı İnözü Vadisi'nde yöresel yemeklerle öğle yemeğini yiyen yabancı gazeteciler İnözü Vadisi'ne hayran kaldı. Beypazarı yöresel kıyafetleri giyen kızların çeşitli ikramlarda bulunduğu gazeteciler, halk oyunları gösterilerini izleyerek eğlenceli vakit geçirdi.

Geziye katılan ve Danimarka'yı temsil eden gazeteci Hasan Cücük, Beypazarı'nın Türk kültürünü temsil ettiğini belirterek, özellikle Danimarka'da çıkardıkları gazetelerle öncelikle Türk vatandaşlarına ve Danimarka vatandaşlarına Beypazarı'nı muhakkak tanıtacaklarını ifade etti. Hasan Cücük yapılan bu programın çok kısa olduğunu söyleyerek, "Önümüzdeki günlerde tekrar Beypazarı'nı ziyaret etmek istiyorum." dedi.

Slovak gazeteci Beata Havranova yaptığı açıklamada, Beypazarı gezisinin kendisi için çok kısa olduğunu, bir haberci olarak Türk kültürünü temsil eden yerlerden birisi olan Beypazarı'nı daha fazla tanımak istediğini kaydetti. Havranova, "Alışveriş yapmak yerine Türk kültürünü öğrenmek isteriz, ama Beypazarı'na ayrılan kısım çok kısa idi." ifadesini kullandı.

Gazeteciler Beypazarı Konakları, Yaşayan Müze ve Gümüşçüler Çarşısı'nı gezerek, Hıdırlık Tepesi'nden Beypazarı'nı seyretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber