Çölaşan: Samsun'daki 19 Mayıs kutlamasında gençlere paçavra yığını giydirildi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, 19 Mayıs kutlamalarını eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"İktidar, düzenlemelerle bayram kutlamalarını yine parçalamıştır.? diyen Çölaşan, Samsun'da öğrencilerin giydiği kıyafetin paçavra yığını olduğunu ileri sürdü.

Samsun'da Atakum Belediyesi tarafından Atatürk Kültür ve Eğlence Merkezi'nde ?Ulusal Bağımsızlık' paneli düzenlendi. Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan kutlama programına katılan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, panelde, kutlamaya katılan öğrencilerin kıyafetlerini, program içeriğini ve organizasyonu eleştirdi. Törenlerde ortalıkta genç göremediğini savunan Çölaşan, ?Garip giysilere sargılamışlar. 5 metre, 10 metrelik kumaşları çocukların üzerine sarmışlar, kiminin beline kuşak bağlamışlar, kiminin yerlerden sarkan eteklikler, kiminin pantolon olup olmadığını anlayamadığımız bollukta elbiseler. İçindeki çocukların kız mı erkek mi olduğu bile anlaşılamayan paçavra yığınları. Hiçbir organizasyon olmadan, hiçbir marş söylenmeden, ulusal bayramımıza ilişkin bir sunuş yapılmadan, ortalıkta düzensiz bir şekilde rengarenk, hatta arada iktidar partisinin sarı mavi renkleriyle düzenerek bir gösteri yaptılar. O pırıl pırıl gençlerimizi paçavralara sarararak, kız mı erkek mi olduklarını anlamadan, oyunlarda da genellikle kızlarla erkekleri yan yana getirmeden, bir gürültü içinde ne duyuldu, ne müzik, ne bölümler ama hiçbir şey. Demokrasi bilinci ve kültürü olmadığı için onların sanatı da böyle olur, jimnastiği de böyle olur, bayramı da böyle olur. O nedenle sabahleyin yapılan tören, bizim için bilinen bir şeydi. Tarihe not düşmek için geldik, gördük.? dedi.

Panele konuşmacı olarak katılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Kaya ise hükümetin hedefinde şeriat devleti olduğunu ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber