İzmir'deki tarihi Saat Kulesi'nin alemlerini çalanlar çocuk çıktı

İzmir'in simgesi olan tarihi Saat Kulesi'nin çalınan üç adet bakır alem bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alemlerin, üç çocuk tarafından çalınarak 80 lira karşılığında hurdacıya satıldığı belirlendi. Hırsızlığı gerçekleştiren çocuklar gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Konak Meydanı'ndaki tarihi Saat Kulesi'nin kubbelerindeki bakır alemlerin kırılarak çalındığının ortaya çıkmasının ardından çalışma başlattı. Meydanı gören mobese ve iş yerlerine ait 30 ayrı kamerayı inceleyen polis, hırsızlığın 16 Mayıs günü gece 03.41 ile 03.46 sıralarında 6 dakika içerisinde gerçekleştirildiğini belirledi. Bir resmi kuruluşun kamera görüntülerinden de Saat Kulesi'nin alemlerini çalan çocukların M.Ö. (17), kardeşi C.Ö. (10) ve arkadaşları D.K. (15) olduğu tespit edildi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, dün gece gece 01.30 sıralarında çocukları gözaltına aldı. Polise, Saat Kulesi'nin bakır alemlerinin çaldıklarını itiraf eden çocuklar, alemleri, 80 TL karşılığında Basmane semtindeki K. isimli hurdacıya sattıklarını söyledi. Çalınan alemleri kendisinin aldığını kabul eden hurdacı, malzemeleri Bornova ilçesi Altındağ semtindeki S.K. isimli başka bir hurdacıya sattığını bildirdi. Bakır alemlerin yerini belirleyen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, gece geç saatlerde savcılıktan arama izni alarak hurdacıda arama yaptı. Bakır hurdaların istiflendiği 15 adet büyük çuvalı boşaltan polis, Saat Kulesi'nin çalınan alemlerini, parçalanmış ve ezilmiş toplam 10 parça halinde ele geçirdi.

AKREP VE YELKOVANI DA ÇALMAYI DÜŞÜNMÜŞLER

Şüpheliler ayrıca 2. Abdülhamit'ın tahta çıkışının 25. yılı sebebiyle 1901 yılında yaptırılan Saat Kulesi'nin akrep ve yelkovanını da çalmak istediklerini; ancak yetişemedikleri için bundan vazgeçtikleri söyledi. Çocuklardan M.Ö. ve çalıntı bir motosikletle polisten kaçarken yakalanan D.K., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. C.Ö. ise 12 yaşından küçük olması sebebiyle ailesine teslim edildi. Hırsızlığı gerçekleştiren çocukların kısa süre önce dondurma çalarken yakalandığı ve poliste hırsızlık suçundan çok sayıda kayıtlarının olduğu öğrenildi. Çalıntı mal aldıkları tespit edilen işyeri sahipleri U.Ç. ve G.C. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Saat kulesinin bakım ve onarımını yapan firma görevlisi, saati kurmak için geldiğinde kubbelerdeki alemlerin yerinde olmadığını fark ederek belediye yetkililerine haber vermişti. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ortaya çıkmasının ardından çalışma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber