Re'sen emekliler açlık grevine başladı

TSK'yla ilişkisi kesilen personele, geçtiğimiz yıl çıkarılan yasa ile bir takım özlük hakları verilmesine rağmen bakan onayı veya kararnamelerle ilişkisi kesilen personelin mağduriyetinin devam ettiğini belirten Re'sen Emekliler Derneği üyeleri açlık grevine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2012 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de Adalar Migros önünde basın açıklaması yapan Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner, bugüne kadar yargı kararı olmadan sadece basit disiplin suçları gerekçe gösterilerek bakan onayı ve kararnamelerle TSK'dan ilişiği kesilen personelin mağduriyetinin devam ettiğini belirtti. Önceki günlerde bazı internet sitelerine düşen 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan Korgeneral Tevfik Özkılıç'a ait olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin, ?TSK'dan personelin nasıl yargısızca, keyfi olarak ve hiçbir delil göstermeksizin re'sen emekli edildiği tek tek anlatılmaktadır.? diyen Kahramaner, bunun başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililerin iyi incelemesi gerektiğini ifade etti.

TSK'da yaşanılan vesayetçi zihniyetin sorgulanmasını beklediklerini belirten Kahramaner, ?Vicdanı olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği bu insanlık dışı yaptırımlara ve keyfi uygulamalara artık bir son verilsin.? çağrısında bulundu. Bakan onayı veya kararnamelerle TSK'dan ilişiği kesilenlere özlük haklarının verilmesi yönünde herhangi bir düzenleme yapılmadığı için durumu protesto etmek amacıyla açlık grevine başladıklarını kaydeden Kahramaner, dernek genel merkezlerinde dönüşümlü olarak greve devam edeceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber