Gül'den mezuniyet törenine türbanlı velilerin alınmamasına tepki!

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde mezuniyet törenine türbanlı velilerin alınmamasının, "Türkiye'deki ayıbı teşhir ettiğini" söyledi.
Gül, AK Parti Grup toplantısından önce, gazetecilerin, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin 2004-2005 akademik yılı mezuniyet törenine türbanlı velilerin katılmasına izin verilmemesi konusundaki sorularını yanıtladı. Gül, "Türkiye'deki ayıbı teşhir ediyor bu... İnsafı olmayan insanların buna bakması gerekir ve Türkiye'de ne kadar utanılacak bir manzara olduğunu görmesi gerekir" diye konuştu.
Demokrasi, bireysel hak ve özgürlüklerin geliştiği, AB ile müzakerelere başlama noktasına gelinen bir ülkede yaşanan bu olayın "ancak ilkel toplumlarda karşılaşılabilecek bir davranış" olduğunu ifade eden Gül, şunları kaydetti:
"İnanıyorum ki bu, bazılarının gözünü açmasına, bazılarının da vicdanlarının sesini bir kez daha dinlemesine yol açar. Hükümet olarak eninde sonunda bu tip utanılacak manzaraları kaldıracağız Türkiye'de... Bunun, belki bir zamanı olacak. Önemli olan, yapılan işin büyük bir destekle ve lüzumsuz çalkantılara fırsat verilmeden yapılmasıdır. Ümit ediyorum ki bu tip şeyler, herkesin vicdanlarını bir kez daha dinlemesine ve 'bu ayıplar Türkiye'ye yakışmıyor' demesine vesile olur. Üzücü..."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber