SSK ve Bağ-Kur affı tasarıdan çıkarıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2005 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Grup toplantısındaki konuşmasında, SSK ve Bağ-Kur prim alacakları için yapılacak düzenlenenin 31 Mart'tan sonrasını kapsamayacağının da altını çizerek, mükelleflere "primlerinizi ödeyin" çağrısında bulundu.

Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur'un birikmiş prim alacaklarının, bu kurumların finansal dengelerini olumsuz etkilediğini belirterek, borçlarını ödemek isteyen ancak, birikmiş borçlarının tamamını kapatmak için yeterli kaynağa sahip olmayan prim borçlularının zor durumda kaldığını söyledi.

Bu kurumların alacaklarının tasfiye edilmesi amacıyla defalarca çeşitli uygulamalar ve imkanlar geliştirildiğini ancak, soruna köklü bir çözüm getirilemediğini bildiren Erdoğan, hükümetin, sosyal güvenlik sisteminin dengelerini olumsuz etkileyen bu konuya kati ve sürdürülebilir bir çözüm getirmekte kararlı olduğunu söyledi.

Erdoğan, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bu probleme kalıcı çözüm getirilmesini zaruri gördüklerini ancak, bu problemin kapsamlı hazırlık yapılmadan getirilecek kısa yasal düzenlemelerle çözülebilir olmaktan öteye geçtiğini söyledi.

Hükümet Meclis gündeminde bulunun kamu alacaklarının tahsiline ilişkin yasadan SSK ve Bağ-Kur prim affını çıkardı. Başbakan ilgili bakanlara düzenlemenin üzerinde çalışmaları için talimat verdi.

Hükümet düzenleme üzerinde yaz boyunca çalışacak. Yasa tasarısı yeni yasama döneminde yani sonbaharda meclis gündemine taşınacak.

Düzenleme ilk gündeme geldiğinde milletvekilleri primlerini ödeyenlerin cezalandırlmayacağı bir sistem bulunmasını istemişlerdi. Hem milletvekillerinden gelen bu talep hem de hükümet içindeki tereddütler nedeniyle prim affı sonbahara kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber