Şehit Jandarma Teğmen Tarım'ın adı okulda yaşayacak

Ak Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, 17 Mayıs'ta, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın adının, memleketi Kütahya'nın Siner Mahallesi'ndeki okula verilmesi için çalışma başlatıldığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksoy, Ak Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Emin Sarıkaya ve Kütahya Mimarlar Odası Başkanı Erkan Morkoç ile Siner Mahallesi'ndeki evlerinde ziyaret ettiği şehidin annesi Nevin Tarım, ağabeyleri Levent ve Bülent Tarım'a "başsağlığı" dileğinde bulundu.

Siner Mahallesi Muhtarı Kadir Mandal, mahalledeki tek okul olan Çinigar İlköğretim Okulu'nun adının "Şehit Jandarma Teğmen Ahmet Tarım İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Aksoy, Mahalle Muhtarlığı adına Valilik, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçeyle müracaat edilmesini isteyerek, konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Şehidi hürmet ve saygıyla yad ettiklerini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Şehidimizin, davranışları, hayat biçimi ve yetişme şekli itibariyle çok değerli bir insan olduğunu yakinen öğrenmiş bulunuyoruz. Çok değerli bir kardeşimizi kaybetmiş olmanın üzüntüsü içindeyiz. Onun hatıralarını yaşatma bakımından muhtarımızın bir teklifi oldu. Mahalle halkı adına buradaki mevcut ilköğretim okulunun adının, Şehit Jandarma Teğmen Ahmet Tarım olarak değiştirilmesini önerdiler. Bunun için çalışmalar yapacağız. Önemli bir engel yoksa bu isim değişikliğini yapmak suretiyle değerli şehidimizin adını okulumuzda yaşatacağız. Böylece aramızda yaşamaya devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber