Gaziantep'ten kısa kısa

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) delegeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 67.genel kurulu'na katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) delegeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (tobb), 67. genel kurulu'na katıldı.

GSO tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara tobb Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleşen genel kurula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kabine üyeleri, tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kongre üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel kurula, Gaziantep'ten GSO'nun tobb delegeleri olan Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Atilla Güner, Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Mustafa Topçuoğlu, Muhammed Öğücü, Oktay Kara ve Durmuş İşsever'in yanı sıra Genel Sekreter Kürşat Göncü ile tobb Gaziantep Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir multivizyon gösterisi sunuldu. tobb Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun açış konuşmaları ile çalışmalarına başlayan genel kurul, faaliyet raporunun görüşülerek oylanması ve toplantıya katılan konukların konuşmalarıyla devam etti.

-"Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi"

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Şahinbey Belediyesi ve Tema Vakfı Gaziantep Şubesinin ortak olduğu, "Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi" hayata geçirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, projenin açılış törenine Vali Vekili Cemalettin Özdemir, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, öğrenciler katıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, projede yer almalarına ilişkin olarak şu bilgileri verdi:

"Bu projede yer almamızın bir sebebi var. Bütün bilimsel çalışmalarımı çevre üzerine yapmış bir kişiyim. Çevre bizim için, toplum için çok önemli. Neden temiz çevre- Çünkü temiz çevre olmazsa sürdürülebilir yaşam olmaz. Temizliği hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerekir."

Proje hakkında bilgiler veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçede başlatılması düşünülen projenin Gaziantep'in geneline yayıldığını söyledi.

Çevreye duyarlı bireyler yetişmesini amaçladıklarını ifade eden Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu proje ile çevre ve temizlik konusunda toplumun dikkatini çekerek çevreyi kirletmeyen, yaşadığı çevreye ve kendi kişisel temizliğine önem veren bireylerin topluma kazandırılması amaçlanmaktadır. Temiz bir çevre bilincini yeni nesillere aktarmada bir nebze katkımız olsa mutlu oluruz. Bunun gibi projelerimiz 'Daha Temiz Bir Şahinbey İçin Elele' sloganıyla hiç durmadan devam edecektir."

-Gaziantep 2. Su Sporları Festivali

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği "Su Sporları Festivali"ne Naksan Holding çalışanları da katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ün Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Alleben Göleti'nde düzenlenen festival çekişmeli kano yarışlarına sahne oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale Naksan Holding çalışanları da ilk kez katıldı.

21 takımın katıldığı yarışlarda Naksan Holding takımı, başlangıç turunda kendi grubunu birinci olarak bitirdi. Yarı finale kalan Naksan Dragon Kano Ekibi (NAKDRAKE), grubunun ikicisi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber