Koncuk: Hükümet talebini revize etmeli

Toplu görüşmelerin son gününde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya gelen konfederasyonlar basın açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Başkanı Lami Özgen, hükümetin teklifte ısrar etmesi halinde 23 Mayıs'ta greve gideceklerini söyledi. KAMU-SEN Başkanı İsmail Koncuk da, 6 aydır bekleyen kamu çalışanların, daha iyi bir zam oranını hak ettiğini belirterek, 3+3'ün revize edilmesi gerektiğinin belirtti.

?HÜKÜMET TEKLİFİNDE ISRAR EDERSE 23 MAYIS'TA GREVE GİDECEĞİZ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde sabah saatlerinde toplanan konfederasyonlar basın açıklaması yaptı. KESK Başkanı Lami Özgen yaptığı açıklamada, bugün toplu görüşmelerin son günü olduğunu belirterek şimdiye kadar hükümetin getirdiği taleplerin beklentilerinden çok uzak olduğunu söyledi. Bu masaya hükümetin yeni bir taleple gelmesi gerektiğinin altını çizen Özgen, ?Burada bizim taleplerimiz karşılanmazsa, önceki teklifte hükümet ısrar ederse KESK olarak 23 Mayıs'ta greve gideceğiz. Toplantı başlamadan hükümet yetkililerine seslenmek istiyorum. Artık bu gün yeni bir teklifle buraya gelin. İki haftadır hükümet bizi oyalıyor. Hükümet yeni bir teklifle gelmezse diğer konfederasyonlar da bizimle greve gelmek zorundadır. Biz, içeride olanları kamu emekçilerine ileteceğiz. 12.30'da da KESK olarak Türkiye'nin bütün illerinde topladığımız 500 bin imzayı toplu sözleşme masasına bırakacağız. Bu imzalara kulak verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.? diye konuştu.

?HÜKÜMET MASAYA 2 YILLIK SÜREYE UYGUN TEKLİFLE GELMELİ?

KAMU-SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk ise bu sürecin kendilerine ızdırap verdiğini kaydederek kamu çalışanlarının iyi bir sonuç beklediğini ifade etti. 6 aydır bekleyen kamu çalışanlarının daha iyi bir zam oranını hak ettiğini belirten Koncuk, 3+3'ün revize edilmesini talep ettiklerini dile getirdi. Bu toplu sözleşmenin 2 yıllığına yapıldığını ifade eden Koncuk, kamu çalışanlarının sosyal haklarını 2 yıl boyunca müzakere etme durumunun olmayacağına dikkat çekerek, masaya 2 yıllık süreye uygun bir teklifle gelinmesini istedi:

?Masada en basit tekliflerimiz bile reddediliyor. Öğretmenlerin ve diğer kamu çalışanların haklarını almak için 2 yıl mı bekleyeceğiz? Bizim taleplerimizin fazla görülmesinin sebebi, 2 yıllığına müzakere yaptığımızdan dolayıdır. Ek ödemelerin revize edilmesi lazım. Cumartesi akşamı verilen teklifin yerinde saydığını gördük. Bir umut ışığı bile görmedik. Dolayısıyla elde ettiğimiz hakların bir kısmı emeklilere bile yansımıyor. Bu masadan beklentilerimize uygun zam verilmeli. Maliyenin bir takım hesap oyunları ile kamuoyunu aldatmaya çalışılmasını, asla kabul etmiyoruz. Masadan çatışan iki taraftan ziyade, insanca yaşamanın adımlarını bulmayı düşünüyoruz. Şu ana kadar alınan haklar, bizi muhakkak ilgilendiriyor. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. İnsanlarımız emekli olmaktan çekiniyor. Emeklilere de hakları tam olarak verilmeli.?

Toplu görüşmeler, konfederasyonlar ile Çalışma ve Sosyal Bakanı Faruk Çelik arasında bu gün yapılan görüşmelerin ardından son buluyor. Eğer hükümet ve konfederasyonlar bugün de anlaşamazsa konfederasyonlar memur maaşlarına yapılacak zamların belirlenmesi için yarın sabah Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gidecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber