Genç sanatçılar hünerlerini sergiledi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından düzenlenen Kara Kalem Resim Sergisi ve Türk Sanat Müziği Konseri büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen resim sergisi ve konsere Vali Celalettin Cerrah eşi Hülya Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Önce resim sergisini gezen davetliler, karakalem çalışmalarını yapan öğrencilerden çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Çizdiği portreye bir ayakkabıcı tamircisinin fotoğrafını çekerek başladığını anlatan yetenekli öğrenci Murat Yılmaz, ?Özgün çalışmalar yaptık. Çalışmaya ilk başladığımda Anadolu insanlarını yapmak istedim. Daha çok işçiler olsun. Kapalı çarşı tarafında çalışan Anadolu insanlarımız olsun. Ayakkabıcılığı ele almak istedim. Gittim bir ayakkabı pazarında fotoğraf çektim ve bunu kara kalem olarak çizdim.? dedi.

Sergideki portreleri, eski fotoğrafları ele alarak oluşturduğunu belirten Ayşegül Kundakçı adlı öğrenci de şunları söyledi: ?Eski resimler daha çok ele alındı. Özellikle Atatürk portreleri ve Fatih Sultan Mehmet portreleri çok beğenildi. Bizler de bu portreleri çizerken ayrı bir heyecan duyduk. Bugün bu çalışmalarımızın beğenilmesi, takdir toplaması bizleri mutlu ediyor.?

Ortaöğretim öğrencilerinin yeteneklerini sergilediği kara kalem resim sergisini beğendiğini belirten Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise, ?Aynı bir fotoğraf makinesinin çektiği gibi yansıtmışlar. Ellerine sağlık, hocalarını da tebrik ediyorum.? diyerek genç sanatçıları övdü.

Sergide 75 karakalem portresinin sergilendiği bildirildi. Sergi salonundan sonra konferans salonuna geçen davetliler burada Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun verdiği konseri dinledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber