Muğla'da motosiklet muayene istasyonu kurulacak

Araçlara muayene hizmeti veren TÜVTURK firması, motosiklet kullanımının yaygın olduğu bölgelerde 'motosiklet muayene istasyonları' kuracak. Sadece motosikletlere hizmet verecek olan ve İstanbul'a ilki kurulacak istasyonlar, daha sonra Antalya ve Muğla'ya genişleyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜVTURK, motosikletler için yeni bir proje geliştirdi. Proje kapsamında şehrin merkezi noktaları ile motosiklet kullanımının yoğun olduğu yerlere muayene istasyonu kurulacak. İstasyonlar, yalnızca motosikletlere hizmet verecek. Proje kapsamında ilki İstanbul'da faaliyete geçecek istasyonlar, daha sonra motosiklet kullanımının yoğun olduğu Muğla, Antalya ve Mersin gibi güneydeki illere doğru yaygınlaştırılacak. Nüfusunun yarısı kadar motosiklet bulunan Fethiye'nin de motosiklet istasyonu kurulacak yerler arasında yer aldığı öğrenildi.

Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayı verilerine göre Muğla genelinde 134 bin 866 adet otomobil bulunurken, bu sayı motosiklette 116 bin olarak yer buluyor. Mevcut uygulama ile ildeki otomobil sayısı ile eş değer olan motosikletler, diğer araçlarla aynı yerde muayene ediliyor.

Öte yandan Fethiye 35 bin kayıtlı motosiklet ile ildeki motosiklet sayısının üçte birine sahip.

TÜVTURK yetkilileri yaptıkları açıklama da şehrin merkezi noktalarına kurulacak muayene istasyonları sayesinde motosikletlerin muayene istasyonlarına gitmek için yaşadıkları ulaşım sorununun çözüleceğini kaydediyor. Kontrollerin motosiklet muayenesinin gerçekleştirilebileceği özel ekipmanlarla donatılmış istasyonlarda yapılacağını bildiren yetkililer, uygulamanın hem ekonomik hem de çevre dostu olan motosikletlerin günlük trafikte kullanımının yaygınlaşması için de önem arz ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber