Bilim Şenliği 25 Mayıs'ta başlıyor

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği 25 Mayıs'ta başlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek şenlikte ilk ve orta öğretim öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergilenecek. Şenlik 25?26 Mayıs tarihleri arasında Bursa Merinos Parkında halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Bilimin ve araştırmanın öneminin gün geçtikçe daha da arttığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eğitimin her kademesinde zekâyı geliştiren ve üretkenliği ön plana çıkaran bilimsel ve teknolojik faaliyetlerin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Son üç yıldır düzenlenen Bilim Şenliği'nin öğrenciler açısından çok yararlı olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğrenci başarısı için eğitim sürecinin her aşamasında öğrencinin katılımının sağlanmasının önemli olduğunu bildirdi.

Birçok etkinliğin planlandığı şenlikte halkın ve öğrencilerin bilime olan ilgisinin artırılması ve teknolojik gelişmelerden haberdar edilmesi hedefleniyor.

Bilim şenliğinde 5 mesleki yönlendirme ve atölye çadırının yanı sıra, ilköğretim ve mesleki eğitim öğrencileri tarafından hazırlanan projeler yer alıyor. Yapılacak değerlendirmenin ardından dereceye giren projelerin ödüllendirileceği Bilim Şenliği halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber