Kavaklılar, 'Tarihe Yolculuk Konvoyu'yla Atatürk'ü anacak

Samsun merkezde yaşan Kavaklılar, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlatarak Kavak ilçesine gittiği yolu kullanarak '2. Tarihe Yolculuk Konvoyu' düzenleyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kavaklılar, 2. Tarihe Yolculuk Konvoyu etkinliğinin organizasyonu için Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) Lokali'nde bir araya geldi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın da katıldığı birlik ve beraberlik gecesine KADEF Başkanı Op. Dr Yılmaz Karagöz, KADEF Yönetim kurulu üyeleri, Kavaklılar ve birçok önemli isim katıldı. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı Samsun'dan başlatarak Kavak'a gittiği yolu kullanarak 2. Kez tarihe yolculuk konvoyunu organize etmenin önemine değinen Başkan Yılmaz Karagöz, "Samsun'dan yayılan kıvılcım tüm ülkemizi sarmış ve bu aydınlığın ışığında verilen kurtuluş mücadelesi sonucunda ülkemiz tüm tehditlerden kurtularak bağımsızlığına kavuşmuştur. Bizde ?Tarihe Yolculuk' adını verdiğimiz bu yürüyüşle 93 yıl önceki heyecanı coşkuyu yeniden yaşıyoruz. Tarihe yolculuk konvoyunu gelenekselleştirerek uzun yıllar yaşatacağız." dedi.

Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini İlkadım'dan başlatmasının Türkiye tarihi açısından önemli olduğunu kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Atamızın Samsun'dan Kavak'a giderken kullandığı yolu takip ederek, kurtuluş yıllarında yaşanan manevi duyguları yaşatmak adına tarihe yolculuk konvoyu gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl oldukça katılımın olduğu tarihe yolculuk konvoyuna her yıl daha da fazla ilgi gösterileceğini umut ediyorum. Tarihimizi yaşatmak adına bu etkinliği her yıl düzenleyeceğiz." diye konuştu.

KADEF dernek üyelerinin de konuşma yaptığı yemekli birliktelik gecesi konuşmaların ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber