CHP'li Sapan: Taş ocağı ruhsatı için, 13 kilometrelik arazi Konya'ya bağlandı

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya'nın İbradı ilçesinde 13 kilometrelik arazinin rant için Konya'ya bağlandığını iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sapan Gembos - Dereağzı Mevkii'ndeki taş ocakçıları için Antalya'dan izin çıkmayınca arazinin AK Parti tarafından Konya'ya bağlandığını savundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Sapan, İbradı'da faaliyet göstermek isteyen 4 taş ocağı işletmesinin, bölgenin milli parkla bağlantısı nedeni ile Antalya İl Özel İdaresi'nden izin alamadığını söyledi. Bu olay üzerine ilin sınırları ile oynandığını ifade eden Sapan, "İbradı ilçe sınırları içinde bulunan, dolayısı ile Antalya'nın toprağı olan Gembos - Dereağzı bölgesinde 13 kilometre derinliğindeki alan hızlı bir operasyonla Konya'ya dahil edilmiştir. Sınır değişikliğinin ardından Antalya'dan faaliyet izni alamayan taş ocakları da Konya'dan ruhsat alıp çalışmaya başlamışlardır." dedi.

Sapan, bölgenin 20 Aralık 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle Konya'ya bağlanmasını İbradı Belediyesi ile İbradı CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Erkan'ın dava ettiğini ifade etti.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması için yazılı soru önergesi veren Sapan, sınır değişikliğinin gerekçelerini sordu. Sınır değişikliği sırasında konuyu düzenleyen 5442 Sayılı İl İdare Kanunu'nun ilgili maddelerine uyulup uyulmadığını soran Sapan soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Antalya'daki ilgili kuruluşların görüşleri alınmış mıdır? Sınır ile ilgili değişikliğin İbradı'nın Gembos-Dereağzı bölgesinde 4 taş ocağı işletmesi açılmak istenmesi ile ilgisi var mıdır? Antalya'dan izin alamayan taş ocağı işletmelerinin bunun üzerine bölgenin Konya'ya bağlanması için girişimlerde bulunduğu, özellikle bu ilin milletvekili olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun devreye girdiği doğru mudur? Bölgenin Konya'ya bağlanmasının ardından taş ocaklarının hemen ruhsat aldıkları doğru mudur? Açılan taş ocaklarının İbradı'daki Altınbeşik Milli Parkı'na ve doğaya vereceği zararlar hesaplanmış mıdır? Bölgede geliştirilmeye çalışılan kültür ve doğa turizmine darbe vurulacağı göz önüne alınmış mıdır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber