Spor festivali 5 mahalleyi buluşturdu

Ankara'nın gecekondu semti olarak bilinen Yenidoğan'da eğitim hizmeti veren Polis Amca İlköğretim Okulu'nda farklı bir etkinlik düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevredeki 5 mahalle ve 10 farklı ilköğretim okulundan öğrenci ve veliler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Polis Amca İlköğretim Okulu'nda buluştu. Öğrenciler spor alanındaki hünerlerini sergilerken, veliler de evde hazırladıkları yiyeceklerle kermes düzenledi. Festival havasında geçen etkinlikte mahalleli halaylarla eğlendi. Okul Müdürü Mete Kızılkaya, öğrenci ve velilerini sosyal projelerle bir araya getirip, mahallenin sosyo-ekonomik seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.

Polis Amca İlköğretim Okulu'nda 10 ayrı okuldan binlerce öğrenci ve veli, okulun bahçesini doldurdu. Festivale Çankaya, Mamak ve Etimesgut'tan da konuk öğrenciler katıldı. Bu yıl 4. kez okul bahçesinde düzenlenen festivalle veliler öğretmenlerle kaynaştı. Veliler, çocuklarının spora yönlendirilmesinden memnun kaldı.

Bir zamanlar öğretmenlerin eğitim vermeye gitmek istemediği okulun adı 2005 yılında Polis Amca olarak değiştirilmişti. Yaklaşık 2,5 yıl önce okula müdür olarak atanan Mete Kızılkaya, spor etkinliklerine ağırlık verdi. Öğrencilerin hep beraber spor yaptıklarını, oyun oynadıklarını dile getiren Kızılkaya, şu bilgileri verdi: ?Öğrencilerimiz halk oyunları gösterisi, judo gösterisi yaptı. Velilerimiz kermes açtı. Amacımız hep birlikte bayramı kutlamak.?

Ankara'da 5 okulun dahil olduğu ?İlham verenler' projesi içerisinde yer aldıklarını anlatan Kızılkaya, bu projeyle öğrencilerin spora olan duyarlılığını artırmak istediklerini vurguladı.

Okullarında oluşturdukları ?İlham verenleri ekibi'nin sportif ve kültürel etkinlikler düzenlediğini aktaran Kızılkaya, toplam kalite yönetiminde Altındağ'da birinci, Ankara'da ikinci olduklarını ifade etti.

Okullarında 7 branşta 13 takım bulunduğu bilgisini veren Mete Kızılkaya, ?Judo, güreş, buz hokeyi, hentbol, satranç, halk oyunları gibi dallarda takımlar oluşturduk. Bununla çocukları rehabilite ederek topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Okulumuzda bin 300 öğrencimiz var ancak hiç memur velimiz yok. Suçla anılan bir mahallede hizmet veriyoruz. Her gün bir öğrenciyi ?nasıl rehabilite ederiz' hesabını yapıyoruz.? dedi.

Okul olarak gazete ve dergi çıkardıklarını, şiir dinletileri yapıp, tiyatro oyunları sahnelediklerini belirten Kızılkaya, ?Malzememiz yok, spor alanımız yok. Kendi çabalarımızla bir şey yapmaya çalışıyoruz.? şeklinde konuştu.

Altındağ Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim-öğretimden sorumlu şube müdürü Vural Çakır, öğrenci ve velilerin sosyo-ekonomik durumları nedeniyle Polisamca ve çevresindeki okullarda özel projeler yapıldığını açıkladı. Polisamca İlköğretim Okulu'nda velilerin meslek edinmesi için kurs açılacağını bildiren Çakır şunları kaydetti: ?Öğrenci ve velilerimizin çeşitli sosyal etkinliklere katılarak değerler eğitiminin bir parçası olarak, toplumun içindeki yerlerinin netleşmesi adına etkinlikler devam ediyor. Öğrencilerimizin okulda kalma sürelerini ve bu sürenin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Okulların başarısı, liselere veya üniversitelere yerleştirdiği öğrencilerinin sayısı ile ölçülüyor. Bence öncelik öğrencilerin topluma yararlı, örnek bireyler olarak yetiştirilmeleri olmalı. Eğitim etkinlikleri daha önceliklidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber