Türkiye, eğitim tecrübelerini Libya ile paylaşacak

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Libya Yüksek Öğretim Bakanı Naim Abdurrahman Habil ile görüştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Libya'ya eğitim noktasında katkı vereceklerini belirten Dinçer, Habil'in Ankara ziyaretiyle iki ülke arasında eğitim anlaşmalarının ele alınacağını ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile ortak bir protokol imzalanacağını söyledi.

Libya devriminin ardından göreve gelen yeni Libya hükümeti, eğitim alanında Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istiyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i ziyaret eden Libya Yüksek Öğretim Bakanı Naim Abdurrahman Habil, Türkiye ile eğitim alanında ortaklık kurmak istediklerini, özellikle devrimden sonra kendilerinden büyük bir beklenti olduğunu, bunu da Türkiye'nin katkılarıyla yapmak istediklerini söyledi. Habil, ?Türkiye son yıllarda siyaset ve ekonomi başta olmak üzere her alanda çok büyük gelişme sağladı. Biz de Türkiye'nin bu tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz.? dedi.

Türkiye ile Libya arasındaki tarihi ilişkilere dikkat çeken Habil'e Bakan Ömer Dinçer'den destek geldi. Kaddafi rejiminin yıkılmasının ardından Libya'nın hızlı bir değişim sürecine girdiğini vurgulayan Dinçer, Libya'nın uluslararası gelişmelere ayak uydurabilmesi için yardıma ihtiyacının olduğunu kaydetti. Eğitimi alanında yakın işbirliğine girdiklerini hatırlatan Dinçer, konuk bakanın bu ziyaretiyle bunları ele aldıklarını belirterek, ?Biliyorsunuz Libya'da eğitimde iki bakanlık var. Birisi Eğitim Bakanlığı, ikincisi de Yüksek Öğretim Bakanlığı. İşte Yüksek Öğretim Bakanlığı ile bizim YÖK arasında yüksek öğretimde bir protokol imzalanacak. Yine bu ziyaretle ortak işbirliklerini görüşeceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber