Ereğlili veliler: İlk ve ortaokul kısımlarının ayrılmasını istemiyoruz

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu velileri, ilk ve ortaokul kısımlarının ayrılmasını istemediklerini söyledi. Veliler, bu amaçla hazırladıkları dilekçeleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli Cumhuriyet İlköğretim Okulu velileri, yeni çıkan 4+4+4 eğitim sistemi sonrasında ilk ve ortaokul kısımlarının ayrılması ile ilgili olarak çocuklarının okullarında değişiklik yapılmasına karşı çıktı.

Hükümet binası önünde bir araya gelen veliler, okullarının başarılı bir okul olduğunu ve bu başarıyı da birlik ve beraberlikle yakaladıklarını söylediler. Okullarının fiziki şartlarının da her iki kısmı da kaldırabilecek konumda olduğunun altını çizen veliler, yasa değişikliği ile şartları uygun olan okulların ilk ve orta kısımlarının birlikte devam edebileceğini kaydetti.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu velileri adına açıklama yapan Ayşe Ak, ?Bizler Cumhuriyet İlköğretim Okulu velileri olarak okulumuzun ilk ve ortaokul kısımlarının ayrılmasını istemiyoruz. Yasada yapılan değişiklik ilk ve ortaokulların mutlaka ayrı okullarda devam etmesini gerektirmemektedir. Aksine, yasa değişikliği şartları uygun olan okulların ilk ve orta kısımlarının birlikte devam edebileceğini düzenlemiştir. Okulumuz başarıları ile tanınmış bir okuldur. İlk ve ortaokul kısımlarının birlikte devam etmesine uygun her türlü fiziki şarta da sahiptir. Okulumuzun başarısının devamı ise hiç kuşkusuz okulun birlik ve bütünlüğünün bozulmamasına bağlıdır. Kaldı ki şartları uygun olan pek çok okulda ilk ve orta kısımların 4+4 şeklinde eğitim vermeye devam edeceği bilinmektedir. Ne çocuklarımızın okuldan okula dolaştırılarak perişan edilmesini, ne de veliler olarak bizlerin mağdur edilmesine yol açacak bir uygulamayı kabul etmek istemiyoruz." dedi.

Okulların durumu görüşülürken velilerin görüşünün alınmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüklerini kaydeden Ak, "Cumhuriyet İlkokulu velileri olarak bizler; çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren ve okulun geleceği ile ilgili arzu ve isteklerimizi bildirmek için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze dilekçelerimizi sunmaya geldik. Umuyoruz ki karar vericiler taleplerimizi dikkate alacak ve okulumuzun bütünlüğünü bozmayacak bir karar vereceklerdir. Veliler olarak okulumuza sahip çıktığımızı, çıkmaya da devam edeceğimizi, gerekli gördüğümüz her türlü yasal haklarımızı gerektiği yerde kullanacağımızı basına ve kamuoyuna duyuruyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber