Haberal, ilk kez duruşma salonunda

Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP Milletvekili Mehmet Haberal, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün'ün ifadelerinin ardından ilk kez bir duruşmaya katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına Mehmet Haberal da katıldı. Böylece Haberal, tutuklandığı davanın başlamasından bu yana ilk kez duruşma salonuna gelmiş oldu.

Hastalığı gerekçe gösterilerek uzun süre cezaevine girmeyen Haberal, savunmasını da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji bölümüne kurulan telekonferans ile yapmıştı. Adli Tıp Kurumu'nun cezaevinde tedavi edilmesinde bir sakınca olmadığına ilişkin rapor üzerine Haberal, 11 Mart 2011 tarihinde Silivri Cezaevi'ne alınmıştı. Haberal, yargılandığı davanın duruşmalarına da bugüne kadar hiç katılmamıştı.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün'ün, bugün görülen duruşmada tanık olarak dinlenmesi ve Haberal'ı da ilgilendirecek ifadelere yer vermesi nedeniyle Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Mehmet Haberal'ın duruşma salonunda hazır edilmesi için talimat verdi. Saat 15.00'te duruşma salonuna giren Haberal'ın, takım elbisesi ile geldiği ve herhangi bir tıbbi yardım almadan salonda bulunduğu gözlendi. Salona girdikten sonra tutuklu sanık bölümüne geçen Haberal, avukatların bulunduğu bölüme doğru yöneldi. Sanıklardan Yalçın Küçük ve Sevgi Erenerol'un, Haberal ile tokalaştığı gözlendi. Daha sonra da Sanık bölümüne yaklaşan avukatı Dilek Helvacı, Haberal'ın kulağına bir şeyler söyledi. Helvacı'nın, duruşmada olup bitenlerle alakalı Haberal'a kısa bir bilgilendirme yaptığı gözlendi. Kısa bir konuşmanın ardından avukat Helvacı yerine geçerken, Yalçın Küçük'ün önünde bulunan boş sandalyeye oturan Haberal'ın yanına, Mustafa Balbay geldi. Haberal ile Balbay'ın da bir süre sohbet ettikleri görüldü.

Bu sırada, Tanık Recai Birgün ise Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularını cevaplıyordu. Bir süre sonra Mahkeme Başkanı Özese, tutuklu sanık Haberal'ın duruşma salonuna girdiğini söyleyerek zabıtlara geçmesini sağladı. Özese, daha sonra da duruşmaya 10 dakika ara verdiklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber