Faruk Çelik iyi bir sınav veremedi

2002 yılından 2011 yılına kadar, toplu görüşme yapılmıştır. 2002 yılındaki ilk toplu görüşmeyi Ak Parti'den önceki siyasi iktidar yapmış, 2003 yılı sonrasi görüşmeler ise Ak Partiye mensup bakanlarca yürütülmüştür. Bu süreçte Mehmet Ali Şahin (2003-2007), Murat Başeskioğlu (2007, 2008) ve Hayati Yazıcı (2009-2010) görev almıştır. Toplu sözleşme süreci olarak adlandırılan son süreci ise hükümet adına Faruk Çelik yürütmüştür.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mayıs 2012 23:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak adı toplu sözleşme olan süreçte, hükümet adına sunulan teklifler toplu görüşmelerin bile gerisine düşmüştür.

İlk kez sadece tek bir kalem üzerinden zam önerilmekte ve "olursa olur olmazsa olur" tarzıyla görüşmeler yürütülmektedir. Oysaki 2002 yılındaki ilk görüşmelerde taban aylığa zam, sonraki yıllarda ise denge tazminatı, aile yardımı ödeneğinin arttırılması gibi çok çeşitli maaş kalemlerinde teklifler getirilmişti.

Ancak, Faruk Çelik, Cuma günü kendisinin yaratmış olduğu olumlu havayı, yine kendisi dağıtmıştır. Cuma günü diğer ödeme kalemlerinin bir kısmına sıcak baktıklarını belirten Bakan, 21 Mayıs tarihli görüşmelerde sıcak baktığı hiçbir konuyu masaya getirmemiştir. Bu da haklı olarak Memur Sen, Kamu Sen ve KESK'in tepkisini çekmiştir.

Hükümet temsilcileri ile 11. defa yapılan ve bu kez adı sözleşme olan görüşmeler, ilk kez bu derece büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Zira oransal zam talebi dışında hiçbir kalem pazarlık masasına getirilmemiştir. Bunda Faruk Çelik'in sorumluluğu büyüktür. Bu bağlamda, Faruk Çelik ismini, toplu sözleşmeleri yürütmek için iyi bir isim olmadığını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber