ETKİNDER Başkanı Arıkan: Ailede 'biz' bilinci geliştirilmeli

Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER) Başkanı Canan Arıkan, ailedeki en önemli kavramın ?biz' bilinci olduğunu söyledi. Arıkan, "Ben'den vazgeçip ?biz' şemsiyesi altına girdiğimizde, bilgi ve birikimlerimizi paylaşarak başarıya daha hızlı ulaşacağımıza, toplumumuzun bütün yaralarına birlikte merhem olacağımıza inanıyoruz.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da Aile Haftası nedeniyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Etkin Kadınlar Kültür ve İletişim Derneği (ETKİNDER) işbirliğiyle 'Aile İçi İletişim' konulu konferans düzenlendi. Tayyare Kültür Merkezi'ndeki konferansa, Aileden sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ ve ilahiyatçı yazar Dr. Selman Kuzu konuşmacı katıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı konferansın açılışında konuşan ETKİNDER Başkanı Canan Arıkan, aile yapısının önemine işaret etti. Aile yapısının temel unsurlarını anne ve babanın oluşturduğunu kaydeden Arıkan, "Aile içerisinde sorumluluklarını bilen ve yerine getiren anne-babalar, yuvalarında huzuru ve mutluluğu yakalarlar, böyle bir çatı altında yetişen çocuklar da sağlıklı nesilleri oluşturur.? diye konuştu.

"HUZURLU AİLELER BAŞARI GETİRİR"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul ise kişiler ne kadar sağlam olursa toplumların da o derece sağlam olacağını söyledi. Ailedeki huzurun bütün yaşama yansıdığından bahseden Dr. Özkul, ?Huzurlu bir ailede yaşayan bireyler başarılı ve huzurlu olur. Mutlu bireyler de hem kendine hem de topluma başarı kazandırır. Sevgi, saygı ve anlayış, aile bütünlüğünü korumaktadır. Tüm bu unsurları sağlamak için ise iletişimin önemi büyüktür. Mutluluk iletişim ile sağlanır.? şeklinde konuştu. Özkul, konuşmasını "Sizin en hayırlınız ailenize hayırlı olanınızdır.? hadisiyle bitirdi.

"TÜRKİYE'DE AİLEVİ SORUNLAR BAŞ GÖSTERİYOR"

Vali Yardımcısı Mustafa Güney de batı tipi yaşam tarzında aile değerleri konusunda büyük bir yıpranma olduğuna dikkat çekerek, ?Türkiye'de de batıdaki gibi ailevi sorunlar gündeme gelmeye başlayınca aile ile ilgili müdürlüğü bakanlık haline getirdiler. Tabii iyi aile yapımız olsa bu gibi kurumlara ihtiyacımız olmayacak. Bizim hedefimiz de bu.? ifadesini kullandı.

?Kadını güçlü hale getirebilmek için kadını güçlü tutmak lazım.? diyen Güney, toplumdaki en büyük eksikliğin sevgi gösterilmemesi olduğunu vurguladı.

"İLKOKULDAN ÜNİVERSİTEYE KADAR SAĞLIKLI İLETİŞİM DERSİ VERİLMELİ"

Protokol konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Programa konuşmacı olarak katılan Dr. Selman Kuzu, toplumda aile bireylerinin sorunlarının çözümüyle ilgili bir sunum yaptı.

Ailede önemli olanın konuşmak olduğunu dile getiren Kuzu, ?İletişimin ikinci temel dinamiği dinlemektir. Allah bir dil, iki kulak vermiş. Bir konuşacak, iki dinleyeceksiniz. Nasıl, niçin konuştuğumuz kadar, nasıl ve niçin dinlediğimiz de önemlidir.? ifadelerini kullandı. Kuzu ayrıca, kalpten çıkan sözün kalbe gireceğini belirterek, ilkokuldan üniversiteye kadar sağlıklı iletişim dersi verilmesi gerektiğini vurguladı.

Programın ardından Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ Dr. Selman Kuzu'ya teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim ettiler. Ardından ETKİNDER Başkanı Canan Arıkan Dr. Sunay Özkul'a çini hediye etti. Ayrıca en güzel aile fotoğrafı yarışmasında birinci olan Apa Ailesi'ne akşam yemeği hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber