Krizlerle sarsılan dünya ekonomisi İzmir'de konuşulacak

Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası'nın ana sponsorluğundaki 'Refah Devletine Yönelik Tehditler' temalı etkinlik yarın başlayacak, 3 gün sürecek.

Programa, 15 ülkeden (Türkiye, ABD, Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, İtalya, İngiltere, Kanada, Brezilya, Hindistan, İran, Nijerya, Kazakistan ve Sırbistan) 45 ekonomist ve uluslararası ilişkiler uzmanı katılacak.

Konuşmacılar arasında uluslararası ilişkiler, politik ekonomi ve kalkınma alanlarında dünya çapında otorite olarak kabul edilen Danimarkalı Prof. Dr. Knud Erik Jorgensen ve ABD'li Prof. Dr. Berch Berberoğlu da yer alacak. Dünya ekonomisinin son durumu İzmir'de analiz edilecek, Avrupa'da etkileri hissedilen, komşu Yunanistan başta olmak üzere hala pek çok ülkeyi tehdit eden kriz masaya yatırılacak. Küresel ekonomi aktörlerinin Batı'dan Doğu'ya nasıl kaydığı değerlendirilecek; Türkiye, Hindistan, Çin, Brezilya, Rusya ve Güney Afrika gerçeği konuşulacak. Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi zorlayan Türkiye'yi gelecekte nasıl bir tablo beklediğine ilişkin yorumlarda ve tavsiyelerde bulunulacak.

İZMİR'E İLK KEZ GELECEK

Üniversite ve iş dünyasından çok sayıda ismin takip edeceği Gediz Üniversitesi Uluslararası Politik Ekonomi Sempozyumu'nun onur konuğu ise IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis olacak. İzmir'e ilk kez gelecek ABD'li Lewis, organizasyonun cuma günü gerçekleştirilecek gala yemeğinde kürsüye çıkacak, hem Türkiye'nin hem de dünyanın ekonomik olarak son durumuna mercek tutacak.

Lewis, işsizlik, krizin açtığı sosyal yaralar ve fırsatlar, Türkiye ekonomisindeki değişim, Türkiye-IMF ilişkilerinde son durum gibi konularda merak edilenleri yanıtlayacak. IMF'in Türkiye temsilcisi, son dönemde dünya çapında tartışma konusu olan uluslararası kredilendirme kuruluşlarının piyasalara etkilerini, IMF'in bu kurumlara bakışını ve Türkiye'nin yakaladığı büyüme çizgisini sürdürmesi için nelere dikkat etmesi gerektiğini de anlatacak.

GELECEĞE IŞIK TUTACAK

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, dünya çapında tanınan saygın isimleri İzmir'de buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Prof. Çevik, dünya ve ülke ekonomisinin 3 gün boyunca ele alınacağı sempozyumun 6 ay süren yoğun bir uğraşın sonucu olduğunu söyledi.

Prof. Çevik, ?Ekonomi zirvesine dönüşecek buluşmaya, bazıları Türkiye'ye ilk kez konuk olacak, birbirinden değerli ekonomistler katılacak. Sempozyum, krizlerden nasıl ders çıkarılması gerektiğini gösterip, geleceğe projeksiyon tutması açısından büyük önem taşıyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber