Tüm-Bel-Sen Yozgat Şubesi: Hükümet, memuru ciddiye alsın

Tüm-Bel-Sen Sendikası Yozgat İl Başkanı Tolga Canagir, hükümet ve sendikalar arasında 20 gündür toplu sözleşme görüşmeleri yürütüldüğünü belirterek, hükümetin memuru ciddiye almadığını ileri sürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canagir, yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetini eleştirerek, iktidar olduğu son 10 yıl içerisinde kamu emekçilerinin maaşlarının sürekli eridiğini ve yüzde 2-3'lük zamlarla kamu emekçilerinin sefalete mahkûm edildiğini savundu.

Canagir; elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan yüzde 30 civarındaki zamlardan sonra memur ve emekliye teklif edilen yüzde 3.5+4'lük zammın AK Parti hükümetinin kamu emekçilerine nasıl bir bakış açısıyla yaklaştığının bir örneği olduğunu belirtti. Canagir, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kamu emekçilerinin ve sendikaların, kendileri ile dalga geçen bu teklife karşı ortak bir tutum geliştirmediği sürece, hükümetin daha önceki dönemlerde olduğu gibi (Tek taraflı belirleyen) olmaktan ve bizlere sefalet ücreti dayatmaktan vazgeçmeyeceği ortadadır. Hükümetin kurdurmuş olduğu Memur-Sen Sendikası hükümetle sanki anlaşmalıymış gibi boyun eğen taraf olmayı sürdürmekte ve kendisine üye olan kamu emekçilerine ihanet içine girmektedir. Memur-Sen, geçmişte yürütülen toplu görüşmelerde 2+2'yi hükümete öneren bir sendikadır. Memur-Sen'e bağlı bulunan belediye kolundaki sendikası Bem-Bir Sen ise belediye çalışanları için olumlu bir görüş ortaya sunamamıştır. Hükümetle devamlı dirsek temasında olan bu sendika maalesef sendikacılığın gereklerini de yerine getiremeyip hükümet ne derse tamam diyen bir zihniyet içerisindedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber