NEVTES'den Ata ve Bayrak yürüyüşü

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi (NEVTES)'ne bağlı öğretmenler, kısmi olarak iptal edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarından ötürü 'Bayrak ve Ata Yürüyüşü' etkinliği düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinliğe katılanlar Hırka Dağı zirvesinde Türk bayrağı açıp İstiklal Marşı okudu.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, 300'den fazla katılımcının oluşturduğu 75 araçlık konvoyla Hırka Dağı eteklerine kadar ulaşan öğretmenler, zirveye elli dakikalık yürüyüşün ardından ulaştı. Hırka Dağı zirvesinde Türk bayrağı açıp, İstiklal Marşı okuyan katılımcılar, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptıktan sonra, günün bir bayram havasına dönüşmesi için davul zurna eşliğinde halay çekti. Birlik ve beraberlik içerisinde kutlama yapan katılımcılara, sendika tarafından kavurma ikramı yapıldı.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi'nin düzenlediği etkinliğe; Nevşehir merkez ilçeye bağlı Sulusaray Belde Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak, Nevşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr Özden Taşğın, Nevşehir Üniversitesi Gülşehir Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Korkmaz, Türk Haber-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Ercüment Tunç, Türk Emekli-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler ve il genelinden çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber