Başkan Özdal: Yatırımcıya kapımız her zaman açık

Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Boğazlıyan'a yatırım yapmak isteyen herkese kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Boğazlıyan'a gelen Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Aslan, Belediye Başkanı Mustafa Özdal'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Aslan, Yozgat'ın kalkınmada öncelikli iller arasında 5. bölgede olmasının büyük bir kazanım olduğunu ve bu kazanımda yatırımcılara, iş adamlarına buranın tanıtılması gerektiğini belirtti.

Aslan, "O kazanımda yatırımcılara, iş adamlarına buranın tanıtılması gerekir. Bizler buraya nasıl yardımcı olabiliriz, buraya nasıl yatırımcıları teşvik edebilir, nasıl yönlendirebiliriz diye istişarelerde bulunmak üzere ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Sayın Yozgat Valimiz Necati Şentürk'ü de ziyaret ettik. Çok candan bir insan. Yozgat'la özdeşmiş, bizim Bursa Valimiz Şehabettin Harput, Bursa için bir markaysa, gördüğüm kadarıyla Necati Şentürk de Yozgat için bir marka." diye konuştu.

Aslan, Bursa'da yaklaşık 100 bin Yozgatlının yaşadığına dikkat çekerek, "Biz Bursa'dan Yozgat Kültür Dayanışma Derneği olarak, ilimizin tanıtımı için TV programları ve çeşitli etkinliklere katılacağız. Yozgat valimiz bize, Ankara ve İstanbul'daki iş adamı yatırımcılarla bir toplantı yapılacağını, Sayın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da bu tür toplantılara katılmasını beklediklerini, Yozgat'ın 5. bölgedeki avantajlarını anlatıp, ikna edip yatırımcıları buraya yönlendirilmesi planlanıyor. Bursa, Türkiye'nin lokomotifi, gerek otomotivde, gerek tekstilde, gerek turizmde ve gerekse de tarımda. Bizler hep beraber altyapı oluşturarak bir şeyler yapabilirsek iyi bir kazanım sağlamış oluruz." ifadelerini kullandı.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlçemizde özellikle termal turizm veya termal seracılık alanında yatırım yapılabilir. Yatırım yapmaları için de kendilerine özellikle ilçemizi de seçmelerini istiyorum. Bunu, şu nedenle istiyorum; ulaşım olarak Boğazlıyan birçok ilçeden, hatta ilimizden bile aşama olarak verimli. Hem metropol bir şehir olan ve bir milyon nüfuslu Kayseri'ye çok yakınız. Yani yapılacak herhangi bir yatırımda büyük bir pazar olan Kayseri büyük bir avantaj olur." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber