Vali Kıraç, ESAFED'ten EXPO desteğinin devamını istedi

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED)'nun EXPO desteğinin sürmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz da EXPO konusunda yurt dışı desteğin süreceğini kaydetti.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, ESAFED heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, önümüzdeki cuma günü federasyonun, 'Tek Sağlık: Hayvansal Kaynaklı Gıdaların Üretimi ve Güvenliği Yönetimi Çalıştayı' düzenleyeceğini açıkladı. Vali Kıraç, çalıştayda ilgili daveti memnunlukla karşıladığını, ancak EXPO çalışmaları nedeniyle yurt dışında olacağını belirtti.

Çalıştayda hem tarım hem sağlıkla ilgili arkadaşlarını görevlendireceğinin altını çizen Vali Kıraç, ?EXPO sürecinde de teması sağlıklı tutalım. EXPO'nun içinde aktif görev alıyorsunuz, biliyorsunuz. Bundan sonra yurt dışı temaslarınızı biraz daha sıklaştırarak ve paylaşarak özellikle yurt dışında yaptığınız temasları Türkiye'nin lehine birer protokole bağlayarak nitelikte çalışmaların devamını bekliyoruz. Bunları paylaşarak EXPO'da destekçi ülke sayılarını birlikte artıralım istiyoruz.? diye konuştu.

Çalıştayın da önemini vurgulayan Vali Cahit Kıraç, ?Güzel bir konu seçmişmisiniz. Bizim de İzmir İl Tarım Müdürlüğü ve İzmir Valiliği olarak hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konu. İnşallah çalıştay, halkımızın sağlığı ile ilgili öneriler getirir. Biz de bunlardan yararlanırız.? dedi.

ESAFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz ise ziyaret maksadının cuma günü yapılacak, veteriner hekimlerin organize ettiği çalıştayla ilgili bilgi vermek ve davet etmek olduğunu belirtti. Bir sivil toplum kuruluşu olarak her zaman Vali Kıraç'ın desteğini gördüklerini kaydeden Sarsılmaz, ?Biz de EXPO'ya çok çeşitli desteklerimiz olduğunu belirterek çalışmaya devam edeceğimizi ifade ettik.? diye konuştu.

Ziyarette, ESAFED Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Ali İravul, Dr. Haluk Şener Özpolat, ESAFED Genel Sekreteri A. Melih Güvendik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Veteriner Hekim Veysel Baki Okhan da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber