Konya'daki iş bırakma eylemine polis engeli

Konya'da memurların bir günlük iş bırakma eylemi saat 00.00'da KESK'e bağlı sendika üyelerinden oluşan 200 kişilik grubun Konya Gar'ına yürümek için biraraya gelmesiyle başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, izinleri olmayan gurubun yürüyüşüne izin vermedi. Daha sonra polis eşliğinde sloganlar atarak gara yürüyen grup yaptıkları basın açaklaması sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.

KESK'e bağlı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik grup alınan iş bırakma eylemi nedeniyle saat 00.00 sıralarında Konya Gar'ına yürümek için Stad Caddesi'nde biraraya geldi. Polis, izinleri olmayan grubun yürüyüşüne izin vermedi. Grubun etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından sarıldı. Daha sonra polis ve sendika üyelerinin uzlaşması sonucu grup polis eşliğinde 'Yaşasın memur hakları', "Herkes Greve" sloganları atarak Gar'a yürüdü. Gar'a girip makinistlerin iş bırakmasını isteyen gruba polis tekrar izin vermedi. Polis, sadece sendika üyelerinden seçilen temsilcilerin içeri girmesine izin verdi. Gar görevlileriyle konuşan sendika üyeleri, bir yük treni makinistinin bir gün iş bırakma eylemine katılacağı sözünü aldı. Daha sonra gar önünde basın açıklaması yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber