Karaosmanoğlu, felsefe günlerine katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Hollanda Amsterdam Belediye Başkanı Everhard Van Der Laan, KOÜ'nün düzenlediği felsefe günlerine katıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hollandalı felsefeci Spinoza adına düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ?'400 yıllık geçmişi bulunan Türk-Hollanda dostluğuna Kocaeli ve Amsterdam olarak katkı sunuyoruz'' dedi.

Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü'nün düzenlediği 10. Felsefe Günleri, Kartepe Park Otel'de yapıldı. Etkinliğin ilk gününe Başkanlar Karaosmanoğlu ve Van Der Laan'ın yanı sıra Hollanda Başkonsolosu Onno Kervers, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sinan Özbek, Amsterdam Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Josef Fruchtl, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

"Spinoza: Kültürlerarası Filozof" başlığı ile 3 gün sürecek olan felsefe günleri bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Amsterdam Belediyesi ve Amsterdam Üniversitesinin desteğiyle gerçekleşti. Etkinliğin düzenleme kurulunda yer alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın'ın da katıldığı program Güzel Sanatlar Fakültesi'nin öğretim elemanlarının dinletisiyle başladı.

Türk-Hollanda dostluğunun 400 yıllık bir geçmişi olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, ?'Bugün konferansımıza adını veren büyük filozof ve felsefeci Spinoza, farklı kültürlerden, farklı milletlerden, farklı dinlerden ve farklı dillerden insanların aslında eşit olduğunu, bunun o toplumu çok daha fazla zenginleştireceğini dile getiriyordu. Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkiler Spinoza'nın ne kadar da doğru söylediğini ispatlar gibi. Aslında bizim kültürümüzde de bu farklı bir ifade tarzıyla var. Ne der Mevlana; Ne olursan ol, gel, burası umutsuzluk kapısı değil'' açıklamasını yaptı.

Amsterdam Belediye Başkanı Van Der Laan ise, "Türkiye-Hollanda ve Kocaeli-Amsterdam arasındaki ilişkiler son derece önemlidir. 12 yıldan fazla bir süredir iş ilişkisindeyiz, özellikle 1999 depremi sonrası belediye ve halk bu felaketten çıkma konusunda muazzam bir çaba göstermiştir. Bu kadar kısa sürede bunu başarmanız gerçekten çok etkileyici" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber