Engelliler için sensörlü ayakkabı ve baston yaptılar

Erzincan Fatih Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Bölümü son sınıf öğrencileri öğretmenlerinin verdiği yılsonu projesinde görme engelliler için sensörlü ayakkabı ve baston yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sedat Yılmaz ve Yasin Fatih Çapar isimli iki öğrenci, görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla ayakkabı ve bastona hareket sensörü yerleştirdi. Ayakkabı ve bastona bağlanan ve pil yardımı ile çalışan sensörler, engellilerin yürürken, her hangi bir bir yere çarpmalarını ses yardımı ile engelliyor. 3 ay araştırma 3 ayda uygulama olarak toplam 6 ayda hazırladıkları projeyi daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Sedat Yılmaz ve Yasin Fatih Çapar, "Amacımız engelli arkadaşlarımızın daha rahat yürümesini sağlamak. İlerleyen zamanlarda engellilerin kullanması için projemizi dahada geliştireceğiz." dedi.

Elektrik ve Elektronik Bölümü Ahmet Urkan, yılsonu bitirme ödevi olarak öğrencilere ödev verdiğini belirterek, yapılan çeşitli projelerin yanı sıra iki öğrencisi tarafından engellilere yönelik böyle bir proje geliştirdiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber