Polislik hayaline 15 gün kala hayatı karardı, 2 yıldır davası sürüyor

Gaziantep'te 2 yıl önce motosikleti ile seyir halindeyken, bir aracın çarpması sonucu sakat kalan ve tedavisi devam eden 21 yaşındaki Fatih Yaşar'ın hukuk mücadelesi sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te 2 yıl önce motosikleti ile seyir halindeyken, bir aracın çarpması sonucu sakat kalan ve tedavisi devam eden 21 yaşındaki Fatih Yaşar'ın hukuk mücadelesi sürüyor. Kendisine çarpan sürücünün, iki ayağının da üzerinden geçtiği genç, 2 yıldır hem sağ elini kullanamıyor, hem de bütün gününü yatarak geçirmek zorunda kalıyor. Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazanan ancak geçirdiği kazadan dolayı kaydını yaptıramayan Yaşar, bir an önce ayağa kalkacağı günlerin özlemini çekiyor.

Deniz Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturan Yaşar, 2010 yılında motosikleti ile seyir halindeyken, Binevler Kavşağı'nda başka bir aracın kendisine çarpması sonucu yaralandı. Kazaya karışan araç olay yerinde durmayarak kaçtı ve kaçarken de Yaşar'ın iki ayağının üzerinden geçti. Bilirkişi raporunda da sürücünün 8'de 6 kusurlu olduğu bildirildi.

Yaşanan olayın ardından, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan Yaşar, 4 ay boyunca yoğun bakımda yattı. Yaşanan süreçte Yaşar'ın ayağının kesilme ihtimali dahi gündeme geldi. Yaklaşık 1,5 yıl boyunca ev ve hastane arasında mekik dokuyan genç, şimdilerde ise destek almadan ayağa kalkabileceği günü iple çekiyor.

Sağ elini kullanamayan, ayaklarının üzerine de tam basamayan Yaşar, bütün gününü yatakta geçirmek zorunda kalıyor. Anne Ayşe Yaşar yaşanan bu süreçte oğluna en büyük desteği veriyor. Yaşar ailesi, bir yandan olayla ilgili 2 yıl önce çarpan aracın sürücüsü ve sigorta şirketine yönelik Gaziantep Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın sonuçlanmasını beklerken, bir yandan da çocuklarına moral vermeye çalışıyor.

Yozgat Polis Meslek Yüksekokulu'nu kazandığı sene böyle bir kaza ile karşılaşan oğlunun durumuna çok üzüldüğünü anlatan anne Yaşar, ?Oğlumun geleceği karardı. Onun okulu kazandığı sene birlikte gideceği arkadaşları şimdi göreve başlayacaklar.? diye konuştu.

En büyük hayalini gerçekleştirmek üzereyken geçirdiği kazanın kendisini çok olumsuz etkilediğini kaydeden Yaşar da ?Liseyi bitirdikten sonra en büyük hayalim polis olmaktı. Sınavlara girdim ve başarılı oldum. Kaza yaşanmasaydı, 15 gün sonra kayıt yaptıracaktım. Ancak nasip olmadı. Şimdi, ayağa kalkmakta zorluk çekiyorum. İnşallah kısa sürede sağlığıma kavuşurum.? dedi.

Yaşar'ın geçirdiği kazanın ardından davayı üstlenen Trafik ve İş Kazası Mağdurları Derneği (TİMADER) Başkanı Kenan Günbegi, yargının yavaş işlemesinden dolayı davanın 2 yıldır dürdüğünü belirtti. Derneğe başvuran Yaşar'ın hala yatalak olduğunu dile getiren Günbegi, ?Hem çarpan aracın sigorta şirketine hem de sürücüsüne dava açtık. Temennimiz bir an önce sonuçlanması. Bilirkişi raporları da Yaşar'ın haklı olduğunu gösteriyor. Bu çocuk ölebilirdi. Bir insan kediye bile çarpsa arabasına koyar.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber