Osmaniye'de halk eğitim merkezleri yıl sonu sergisi açtı

Osmaniye merkez ve ilçelerinde halk eğitim merkezleri tarafından yıl içinde açılan bin 500 kurstan seçilen 700 eser Atatürk İlköğretim Okulu Salonu'nda sergilendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serginin açılışını Vali Celalettin Cerrah ve eşi Hülya Cerrah birlikte yaptı. Açılışa 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uğur Özbek, Belediye Başkan Vekili Fatma Teke, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesinde konuşan Vali Celalettin Cerrah Osmaniye merkez ve ilçelerinde bulunan halk eğitim merkezlerinin kursiyerlerinin eserlerinden oluşan sergiyi açmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Cerrah, ?Bu sergide bin 500 kursumuzda, kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ile yaptıkları 700 parça eser sergileniyor. El emeği göz nuru dökerek bu güzel eserleri üreten hanımları ve sergide katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.? dedi.

Açılışın ardından Vali Cerrah ve beraberindekiler sergilenen giyim, makine nakışı, el nakışı, kırkyama, kilim dokuma, pul ve boncuk işleri, ahşap hediyelik eşya, örme ve dökümlü takı, çeyiz ürünleri, dekoratif örtü, ev tekstil ürünleri, Türk işi, çini iğnesi, iğne oyası, tığ oyası, kasnakta makine nakışı gibi ürünlerin bulunduğu stantları tek tek dolaşarak kursiyerlerle sohbet etti.

Kursiyerler tarafından Vali Celalettin Cerrah'a Osmaniye Valilik logosu ve isminin işlendiği bir tablo, eşi Hülya Cerrah'a ise çerçevesi çiçek işlemeli ayna hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber