Yarışmada birinciye buzağı, ikinciye keçi, üçüncüye de kuzu verilecek

Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenecek profesyonel paraşütçüler yarışmasının 'Kostüm' dalında birinciye buzağı, ikinciye keçi ve üçüncüye de kuzu verilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turhal Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Turhal Sportif Havacılık Kulübü ile Türk Hava Kurumu'nun ortaklaşa organize ettiği ?Turhal Mercimek Tepesi Havacılık Festivali' 15-17 Haziran tarihlerinde yapılacak. Mercimek Tepesi'nde gerçekleştirilecek yarışmaya Türkiye'nin birçok yerinden profesyonel paraşütçüler katılacak. Yarışmanın 'Hedef' ve 'Kostüm' olmak üzere iki alanda yapılacağı bildirildi. Kostüm yarışmasında birinci olan kişiye buzağı, ikinciye keçi ve üçüncüye de kuzu verileceği belirtildi.

Turhal Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Gökçek, yamaç paraşütünü yarışmasının iki kulvarda olacağını kaydederek, yarışmanın daha cazip ve ilgi çekmesi için farklı hediyeler koyduklarını söyledi. Değişik kostümler giyerek yarışmaya katılan sporcuların festivale renk katacağına dikkat çeken Gökçek, festivalin ilçe tanıtımına büyük katkı saylayacağını hatırlattı.

Son yıllarda yamaç paraşütü sporuna ilginin gözle görülür derecede artış gösterdiğine değinen Kaymakam Mehmet Ünlü, bu sporun ilçe turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Festival hazırlıklarının aralıksız olarak devam ettiğini ifade eden Kaymakam Mehmet Ünlü, amaçlarının bu sporu ilçede yaygınlaştırmak, bu spora merakı olan sporseverlere yardımcı olmak, ilçe tanıtımı sağlamak ve ilçedeki ekonomik hareketliliği artırmak olduğunu dile getirdi.

Ünlü, hazırlıklarla ilgili de şunları söyledi: "Yamaç paraşütü projemiz Orta Karadeniz Ajansı (OKA) destekli bir projedir. Proje kapsamında devam eden yamaç paraşütü tesisimizin bitmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tesisimizin tamamlanması halinde ilçemiz ülkemizde bulunan en iyi yamaç paraşütü tesislerinden birine sahip olacak. Haziran ayında tesisimiz tamamlanınca açılışı yapılacaktır.?

Mercimek Tepe'deki çalışmaları yerinde inceleyen Ünlü, "Hedef ve kostüm yarışmasında dereceye girenlere Mercimek Tepe Kupası yanında birinciye bin 500 TL, ikinciye bin TL ve üçüncüye de 500 TL ödül verilecek. Kostüm yarışmasında ise birinciye buzağı, ikinciye keçi ve üçüncüye de kuzu vererek ödüllendireceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber