Memur maaşı zammını paraşütle uçarak protesto etti

Hatay'ın İskenderun ilçesinde paraşüt antrenörü öğretmen, memura maaş zammını paraşütle uçarak protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskenderun'da da memur sendikaları AtatürkAnıtı'na doğru davul zurna eşliğinde pankartlarla slogan atarak yürüyerek hükületin zam kararını protesto etti. Yapılan protestoların en ilginci ise Amanos dağlarından kendini İskenderun körfezinin boşluğuna bırakan öğretmen Mehmet Karaömer oldu. Paraşüt antrenörü olan eğitimci öğretmen memura yapılan maaş zammını gökyüzünde açtığı pankartla sesini duyurmaya ve tepkisini dile getirmeye çalıştı.

Anıt alanına başarılı bir iniş gerçekleştiren memur öğretmen Mehmet Karaömer, yaptığı açıklamada ise "Hükümetin vermiş olduğu zamdan dolayı çok sevindim ve havalara uçtum. Bu faaliyetim ile sendikamıza ve faaliyetimize destek vermek istedim. Zam beni uçurdu. Uçuk bir zamdı çünkü. Bu eyleme destek veren tüm sendika üyelerimize uçarak destek vermek istedim. İskenderun'da zaman zaman uçuyoruz ama hiç bu şekilde uçmamıştım." diye konuştu.

Ulu Cami caddesi üzerinde toplanan Memur sendikaları temsilcileri de hükümetin memura vermiş olduğu zamma tepki göstererek slogan attı. Memur-Sen İskenderun Temsilcisi Hikmet Altınsöz ise "Değerli meslektaşlarım, Bu gün memur arkadaşımızın biri memur zamlarına tepki göstermek için kendini dağlardan aşağıya attı ve şu an Amanos dağlarından uçuşa geçen meslektaşımız paraşütü ile meydanlara pankartlı iniş yapacak. Hükümete sesimizi duyurmak için yerden, havadan her yerden tepkilerimizi dile getiriyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber