Memurlar, AK Parti İl Başkanlığı önünde yol kapattı

Hükümetle maaş zammında anlaşmaya varılamaması üzerine Memur Sendikaları Konfederasyonu üyesi bir grup, Sütlüce'de bulunan AK Parti İl Başkanlığı önünde protesto eylemi yaptı. Yolu iki yönlü trafiğe kapatan memurların eylemi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu üyesi yaklaşık bin kişi, hükümeti protesto etmek için Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde toplandı. Memurların eylemi öncesi çevik kuvvet polisi il binası önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Hükümeti protesto eden pankart ve dövizler taşıyan memurlar, bir süre sonra ana caddeyi iki yönlü trafiğe kapattı. Bu sırada, araç sürücüleri ile memurlar arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Araçların önünde oturma eylemi yapan memurlar ?Hükümet zammını al başına çal', ?Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma', ?Hükümet sandıkta görüşeceğiz!, ?Hükümet istifa' şeklinde sloganlar attı.

Grup adına bir açıklama Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah Aydın, 2012-2013 Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Sendikaları görevlileri arasında anlaşmazlıkla sonuçlandığını hatırlatarak, ?Kamu çalışanları adına yapılacak bu ilk toplu sözleşmenin tarihi değerinin farkında olmayan hükümet, memurların gönlünü fethetmek yerine nefretini kazanmayı tercih etmiş ve bu tarihi fırsatı heba etmişlerdir.? dedi.

Siyasileri uyarmaya geldiklerini belirten Aydın, konuşmasının devamında kamu çalışanlarının isteklerini sıraladı. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber