Dünya mirası adayları Bursa'da buluşacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Cumalıkızık, Sultan Külliyeleri ve Hanlar Bölgesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması yönündeki çalışmaları sürüyor. Türkiye genelinde Dünya Mirası Listesi'ne aday bölgelerin temsilcileri deneyim paylaşımı için Bursa'da bir araya gelecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UNESCO Dünya Miras Sözleşmesi'nin 40.yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen 'Türkiye Dünya Miras Alanlarında Yönetim Planı Hazırlıkları Deneyim Paylaşımı Çalıştayı' 25- 26 Mayıs 2012 tarihlerinde Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapılacak. Selimiye Camii Külliyesi'nin geçen yıl listeye girmesiyle Türkiye'nin Dünya Miras Listesi'ndeki varlıkları 10'a ulaşırken, aday varlıkların değerlendirildiği geçici liste için 13 Nisan 2012 tarihinde yapılan toplantıda listede yer alan varlık sayısı 26'dan 38'e yükseldi. Bu hızlı artışın, Türkiye'nin Dünya Miras Listesi'nde ve Geçici Liste'de yer alan varlıkları için Alan Yönetim Planı hazırlığının önemini ortaya koyduğu belirtildi. Bu anlamda Bursa'da düzenlenecek çalıştayın, deneyimlerin paylaşılması açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen çalıştayda, alan yönetimi idari şemasının oluşturulması, alan sınırının tespit edilmesi, tampon bölge oluşturulması gibi her alanda karşılaşılan sorunları gündeme getirmek ve alanlara özgü spesifik sorunları da paydaşların dikkatine sunmak, ileride hazırlanacak olan bir 'Türkiye Alan Yönetim Planı Rehberi' için de alt yapı oluşturulması amaçlanıyor. İki gün olarak planlanan çalıştaya, Alan Yönetim Planı hazırlığında olan Alanya, Afrodisias, Bursa, Edirne, Efes, Ani, Bergama, Nemrut, Diyarbakır, Sinop, Gaziantep, Mardin ile planı hazırlayan İstanbul, Edirne, Afrodisias, Ani'den temsilciler de katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber