Köy okuluna 70 bin liralık çok amaçlı spor tesisi açıldı

Şanlıurfa'nın Mamuca İlköğretim Okulu'na SODES kapsamında 70 bin liraya mal olan çok amaçlı spor sahası yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok amaçlı spor sahasının açılışında konuşan Okul Müdürü Faruk Cömert, köy okulunu kolejlere benzetti. Üç yıl önce okul duvarına Mamuca Koleji'ne hoş geldiniz anlamına 'Welcome to Mamuca College' yazdığını hatırlatan Cömert bunun espri olarak algılandığını söyledi.

Şanlıurfa'nın Mamuca Köyü İlköğretim Okulu geçen yıl köydeki sağlık ocağını sinema salonuna çevirdi. Bu yıl ise köy okullarına örnek olacak bir projeye imza attı. Okul yönetimi SODES projeleri kapsamında köy okuluna 70 bin lira değerinde çok amaçlı spor sahası kurdu. Açılış öncesi öğrencilerin hazırladıkları birbirinden güzel gösteriler beğeniyle izlendi. Ardından açılış konuşmasını okul müdürü Faruk Cömert yaptı.

Üç yıl önce okulun duvarına 'Welcome to Mamuca College' yazısını yazdıklarında herkesin bunu bir espri olarak algıladığını anımsatan, ?Ama bugün görüyorsunuz ki okulumuz gerçekten köy okulundan ziyade bir kolej imkanlarına sahiptir. Sahamızda tenis kortu yer almakta ve basketbol oynanmaktadır. Bu aktivitelerin bugün Harran Ovası'nın köylerinde yapılıyor olması gurur verici bir olay." ifadesini kullandı.

SODES projelerinden sorumlu vali yardımcısı olarak iki yıldır görev yaptığını anımsatan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, en ücra köye bile hizmet götürüp oraları da SODES projelerinden yararlandıracaklarını söyledi. Köylerde büyümüş bir köy çocuğu olarak çocukların okula gönderilmesini isteyen Seçilmiş, "Bu çocukları okutun. Bunlarda öğretmen olsun, bunlar da vali yardımcısı olsun, bunlar da hakim olsun, savcı olsun. Çünkü bu devletin kapıları okuyan herkese açık, cumhuriyetin en büyük kazanımlarından biri de herkese fırsat eşitliği sunmuş olmasıdır." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise SODES projesinin çok önemli olduğunu belirtti. Şehir merkezinde bile böyle güzel okulun olmadığını dile getiren Pala, okul idarecilerini ve velilerini kutladı. Kız çocuklarının okula gönderilmesi için anne ve babalara çağrıda bulunan Pala, konuşmasını şöyle tamamladı: "Her ne kadar zorunlu eğitim 12 yıla çıksa da kız çocuklarımızı lütfen özenle ve itinayla okullara gönderelim. Kadınlarımız, kızlarımız bizim için çok önemlidir. İyi yetişmiş anneler yarını kurgulayacak ve kuracaklar.?

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, veliler ile birlikte çok amaçlı spor sahasının açılışını törenle yaptı. Açılıştan sonra, taşımalı ilköğretim okulları arasında daha önce yapılan futbol ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere kupa ve plaketleri Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber