Beyazıt Meydanı'nda memur protestosu

Hükümetin memurlara önerdiği maaş zammı oranını protesto eden binlerce memur, Beyazıt Meydanı'nda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zam oranlarını protesto eden gruplar, daha iyi şartlarda çalışma talebinde bulundu. Halkın, kendisini mağdur edenleri bildiğini söyleyen KESK Başkanı Lami Özgen, emekçilerin bir araya gelmesinden korkulduğunu savundu.

Beyazıt Meydanı'na kadar yürüyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve memur sendikaları üyesi memurlar, meydanda slogan atarak çalışma şartları ve teklif edilen maaş zam oranlarını protesto etti. Konfederasyonlara ait alt sendikaların flamaları ve zam oranlarını protesto eden pankartların taşındığı gösteride memurlar, alan çevresinde halay çekti. İstanbul Üniversitesi'nden çıkan Eğtim-Sen'li grubun üniversite girişine 'Bu iş yerinde grev vardır' yazılı pankart asması alkışlandı.

Grupların alanda toplanmasıyla birlikte konuşmalara geçildi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, yaptığı konuşmada emeği sömürülen emekliler, milyonlarca asgari ücretli ve küçük esnaf olduğunu belirterek halkın kendisini mağdur edenleri unutmayacağını söyledi. Emekçilerin meydanlarda bir araya gelmesinden, birlik olmasından bazı kesimlerin korktuğunu savunan Özgen, 39 KESK yöneticisinin tutuklu olduğunu hatırlattı.

Toplanan kalabalığa hitap eden İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören de insanlık için en önemli değerin emek olduğunu belirterek emek sömürüsünün insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyledi. İşsizlik ve düşük gelirli olmanın hastalık olarak kabul edildiğini belirterek devletin vatandaşının sağlığını korumakla görevli olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların sık sık sloganlarla kesildiği gösteri sırasında polis de geniş güvenlik önlemi aldı. Gösteriye katılanlar olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber