Gedizli eğitimciler hak arayışında birleşti

Toplu Sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlan ardından bir günlük iş bırakma eylemi yapan Eğitim-Bir-Sen, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen sendikalarına bağlı öğretmenler hükümete karşı Gediz'de eylem yaptılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2012 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk öce Eğitim-Bir-Sen'e bağlı eğitimciler sendika şubesi önünde toplanarak oturma eylemi yaptılar ve birlikte halk türküleri eşliğinde oyun oynadılar.

Daha sonra sendika önünde bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Gediz Şube Temsilcisi Ali Arısoy, "Mağduriyet Değil İnsanca Yaşamak İstiyoruz" diyerek basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Gediz Şube Temsilcisi Ali Arısoy, "2012-1013 yılı Toplu Sözleşmesi görüşmeleri Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Görevlileri arasında gerçekleşmiş ve anlaşmazlıkla sonuçlanmıştır. Kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebinin görmezden gelen Kamu İşveren Heyeti, anlaşmazlığın, ilk toplu sözleşmede toplu sözleşme imzalanamamasının baş sorumlusudur. Sermayeye gelince kasanın kapısı açan kamu görevlilerinin haklı taleplerine cari açık gerekçesine sığınan Hükümet, kamu görevlilerine verdiği değeri ortaya koymuştur.Maaş zammı tekliflerini, 2012 yılına ilişkin %10,26'lık yeniden değerleme oranına dahi çıkarmaya yanaşmayan hükümet, taban aylığa seyyanen zam, özel hizmet tazminatı ve ek gösterge artışları, toplu sözleşme ikramiyesi, ek ödeme artış talepleri, harcırah miktarı artışları, fazla çalışma ücretinin yükseltilmesi, ek ödemenin emekliliğe yansıtılması, eş ve çocuk yardımı, yemek yardımı, emeklilerin eş yardımından yararlanması, 4/C'lilere 200 TL seyyanen zam yapılması ve kadroya alınması başta olmak üzere kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca teklifimize karşı teklif sunmayı bile gereksiz görmüştür.

Kamu görevlileri ve eğitim çalışanları olarak referandum sonrası aylarca yasamızı bekledik. Sonunda Yasa çıktı ve masaya kilitlendik. Ek ödeme konusundaki talebimizi, toplu sözleşme masasında olmazsa olmazımız olarak ilan ettik. Çünkü 666 sayılı KHK ile farklı kurumlarda aynı unvanlar arası "eşit işe eşit ücret" dengelemesi yapılırken, öğretmenler ve öğretim elemanları olarak kapsam dışında tutulduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber