Yozgat'ta İlahiyat Fakültesi yeni dönemde eğitime başlıyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Tamer Uçar, İlahiyat Fakültesi'nin 2012?2013 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, beraberinde İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir ile birlikte yaptığı açıklamada, İlahiyat Fakültesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. Rektör Uçar, "Hayırsever iş adamımız Bilal Şahin tarafından üniversite kampus alanına yaptırılan fakülte binası ve uygulama camisinin çevre düzenlemesi tamamlandı. Bu kapsamda, fakültemiz yeni eğitim öğretim döneminde hem lisans hem de yüksek lisans düzeyinde öğrenci kabul etmeye başlayacaktır." dedi.

Üniversitenin hayırsever iş adamlarının desteği ile gelişimini her geçen gün hızlı bir şekilde sürdürdüğünü ifade eden Rektör Uçar, "Her alanda yeni fakülte ve programlarla sadece Yozgat'ın değil bölgenin ve Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına girmeye aday bir üniversite olma konusunda kendimizi hazır hissediyoruz. Hayırsever iş adamımız Bilal Şahin tarafından fakülte binamız ve uygulama camimizin çevre düzenlemesi de tamamlanarak öğrenci alabilecek duruma geldi. Eksiklikler çok büyük bir oranda giderildi." diye konuştu.

Geçen yıl itibariye öğretim üyesi kadrosu ihtiyacını tamamlayarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'na öğrenci alımı için müracaatta bulunduklarını hatırlatan Uçar, ?Bununla ilgili olumlu haberlerimiz de geldi. İlahiyat fakültemizde hem lisans hem de yüksek lisans programına 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alımları başlayacak. Lisans için 60 öğrenci kontenjanı Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylandı. Önümüzdeki dört yıl içerisinde öğrenci sayımızın 240-250 civarına ulaşmasını bekliyoruz. Sadece lisans değil yüksek lisans programı çalışmalarımızı da başlattık. İlk aşamada Temel İslam Bilimleri adı altında tefsir, hadis, fıkıh, Arap dili ve belagati, kelam, mezhepler tarihi gibi alanlarda yüksek lisans eğitimi vereceğiz." diye konuştu.

Rektör Uçar, İlahiyat Fakültesi'nin öğrenci alabilecek duruma gelmesini sağlayan iş adamı Bilal Şahin, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bedir'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber