Aydın Lisesi Türk kültürünü Avrupa'ya taşıyacak

Aydın Lisesi'nin içinde yer aldığı ve geçtiğimiz ay son toplantısı yapılan ?Different And Still The Same? adlı proje sayesinde Türk kültürü ve yaşayış tarzı Avrupa'ya ulaşacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mayıs 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın Lisesi'nin içinde yer aldığı ve geçtiğimiz ay son toplantısı yapılan ?Different And Still The Same? adlı proje sayesinde Türk kültürü ve yaşayış tarzı Avrupa'ya ulaşacak.

Belçika'nın koordinatörlüğünde yürütülen ve finansman desteği Avrupa Birliği Gençlik Merkezi Başkanlığı (UA) tarafından karşılanan Different And Still The Same? adlı projede ayrıca Türkiye, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İspanya'dan ortak okullar yer alıyor.

Aydın Lisesi öğretmenlerinden ve proje sorumlusu Zehra Akar, projenin kültürler arası farlılıkları ve halen devam eden benzerliklerini ortaya koymaya yönelik olduğunu söyledi. Akar, ziyareti yapılacak ülke öncesinde proje bünyesinde yer alan öğrenciler tarafından ülkelere yönelik yapılan röportajlarla çalışmalara ışık tutulduğunu ifade ederek, ?Örnek olarak son toplantı olan İspanya öncesinde öğrenciler tarafından İspanya ve halkına dair belirlenen sorular, İspanya denince aklınıza gelen ilk insan tipi, sevdikleri yiyecekler, yaşadıkları dinvs sokak röportajlarında kullanıldı. Ardından bunlar film şekline getirildi. Bu şekilde çekilen filmlerin ziyaret edilen ülkelerde sunumları yapıldı. O ülkenin halkına da aynı soruların yöneltilmesiyle farklılıkların ve benzerliklerin ortaya konulması için çalışıldı? dedi.

Gerçekleştirilen proje ve yapılan bu çalışmalarla sadece Türkiye'nin Avrupa'da daha iyi tanınması değil proje ortağı ülkeler hakkında da Türk insanının bilmediği, eksik bildiği veya sahip olunan ön yargıların ön plana çıkarıldığını belirten Akar, ?Beş ülkeye yapılan çalışma ziyaretlerinin ardından her ülkenin kendine ait hazırladığı 10'ar dakikalık filmlerden oluşan toplamda elli dakikalık bir film oluşturuldu. Bu çalışmalar kültürlerin birbirlerini daha iyi tanımalarına ve birbirlerine dair var olan ön yargıların giderilmesine hizmet edecek? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber